Francesca’s Weekmenu #283 – Lekkere & gezonde week

Na een vakantie, hoe kort of lang ook, heb ik altijd de behoefte om snel weer naar mijn vertrouwde eetpatroon terug te keren met veel groenten, fruit en vezels. Een korte periode genieten van heel veel lekkers is heerlijk, maar daarna wil mijn lichaam weer dat ik normaal ga doen …

Na een vakantie, hoe kort of lang ook, heb ik altijd de behoefte om snel weer naar mijn vertrouwde eetpatroon terug te keren met veel groenten, fruit en vezels. Een korte periode genieten van heel veel lekkers is heerlijk, maar daarna wil mijn lichaam weer dat ik normaal ga doen ;-). Daarom staat het eerste weekmenu na de meivakantie in het teken van lekkere én gezonde recepten.

Zo vind je er een voedzame pastasalade met groene asperges, gebakken dorade met een zelfgemaakte tomaten-basilicumsaus, volkoren wraps met bonen, guacamole en mais, een heerlijk gerecht van bloemkoolrijst met ovengroenten en ras el hanout én een kipshoarma salade voor comfort food vrijdag in. In het weekend maken we asperges! Deze keer met ei, tomaat en krokante ham en op zondag ontbijten we een keer uitgebreid hartig met mijn ontbijttaco’s met scrambled eggs, gerookte zalm en avocado. Eet lekker!

Wil je nog meer lekkere & gezonde inspiratie? Hier vind je al mijn gezonde recepten.

Maandag

Het is me gelukt om een pastasalade te maken die boordevol groenten zit, denk aan groene asperges en broccolirijst, maar ook nog eens zalig van smaak is. Onder andere door de pesto en extra verse basilicum.

Dinsdag

Doradefilet is een heel makkelijk visje om te bakken in de pan. Je bakt de filets op de huid tot die krokant is, daarna draai je ‘m nog heel kort om en dan is de vis al klaar. Ik maakte er zelf een tomaten-basilicumsaus bij en de krieltjessalade die ik erbij tip smaakt er heerlijk bij.

Woensdag

Vandaag gaan we voor makkelijk, lekker en heel veel voedingsstoffen. We eten namelijk volkoren wraps met een bonensalade, zelfgemaakte guacamole en gekookte maiskolven.

Donderdag

Dit blijft voor mij een van de favoriete snelle en gezonde recepten voor doordeweeks. De groenten uit de oven smaken heerlijk met de ras el hanout en de bloemkoolrijst voor erbij heb je zo gemaakt.

Vrijdag

Vandaag is het comfort food dag en we eten kipshoarma! Maar dan zelfgemaakt, verwerkt in een salade met een knoflook-yoghurtdressing en zelfgemaakte pitachips.

Zaterdag

Ik eet maar weer eens asperges deze week, want het seizoen is er maar zo kort. Vandaag een gerechtje waar je ook heel lekker mee kunt lunchen, namelijk asperges met ei, tomaat en krokante ham.

Zondag

Vandaag ontbijten we uitgebreid, maar deze keer ook eens hartig. Onlangs maakte ik namelijk ontbijttaco’s met scrambled eggs, gerookte zalm en avocado. Wat een waanzinnig lekker ontbijt was dat. Die je trouwens ook heel makkelijk vega kunt maken door de gerookte zalm achterwege te laten en meer avocado toe te voegen.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)