Francesca’s Weekmenu #285 – De zon op je bord

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben inmiddels wel een beetje klaar met het herfstweer. De tuinkussens lijken voor onbepaalde tijd in de kast te moeten blijven liggen terwijl ik zoveel behoefte heb aan zon en een aangename lentetemperatuur. Maar goed, we moeten nog even geduld …

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben inmiddels wel een beetje klaar met het herfstweer. De tuinkussens lijken voor onbepaalde tijd in de kast te moeten blijven liggen terwijl ik zoveel behoefte heb aan zon en een aangename lentetemperatuur. Maar goed, we moeten nog even geduld hebben. In ieder geval aankomende week ;-). Daarom tover ik maar de zon op jullie bord. Met vrolijke gerechten waar je blij van wordt.

Zo vind je orecchiette met (daslook)pesto en doperwten, een salade met bulgur, garnalen en edamamebonen, balsamico kip met aardappeltjes en broccoli, nasi goreng en enchiladas met gehakt en pico de gallo in het menu. In het weekend heb ik zalige pita’s met kip gyros en tzatziki en een van mijn nieuwste bakrecepten, de boterkoek met cheesecake topping en rood fruit, op het menu gezet. Eet lekker!

Wil je meer inspiratie voor lente recepten? Neem dan ook eens hier een kijkje.

Maandag

Nog even en het daslookseizoen is alweer voorbij. Wist je dat je van daslook waanzinnige pesto kunt maken? Daarvoor vind je hier het recept en ik maak er gelijk een pastagerecht mee. Namelijk orecchiette met daslookpesto en doperwten. Die je trouwens ook prima met ‘gewone’ pesto kunt maken als je geen daslook vindt.

Dinsdag

Simpel te maken en heel smaakvol is deze salade met bulgur, garnalen en edamamebonen. Koken hoeft echt niet altijd ingewikkeld te zijn of lang te duren.

Woensdag

Een van mijn favoriete recepten staat vandaag op het menu! Het is deze balsamico kip met aardappeltjes en broccoli.

Donderdag

Van een goede nasi goreng word ik altijd blij! Dit is mijn basisrecept waar je nog extra’s aan kunt toevoegen zoals reepjes omelet, garnalen of geplukte kip.

Vrijdag

Dit wordt een heerlijke dag, want vandaag host ik de tweede editie van de Santa Maria Kookclub met mijn enchiladas met gehakt en pico de gallo. Kook je vandaag met mij mee? Deel dan je recept op social en vergeet me niet daarin te taggen :-).

Zaterdag

Pita’s met kip gyros en tzatziki is voor mij een ultiem weekendgerecht. En als je nou genoeg maakt, kun je er de volgende dag ook nog lekker mee lunchen ;-).

Zondag

Door de blog van Joors Kitchen ontdekte ik de combinatie van een bodem van boterkoek met een topping van cheesecake. En dat is me toch lekker en makkelijk te maken! Ik voegde er nog wat citroen en rood fruit aan toe om er een echt lentetaartje van te maken.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)