Francesca’s Weekmenu #308 – Menu van ons kind

Ons oudste kind is vandaag jarig! Jessey is 11 jaar geworden en wat ben ik trots op mijn sportieve kanjer. Ons huis ziet er op dit moment als een Feyenoord clubhuis (want: zijn cluppie) en we gaan met z’n viertjes allemaal leuke dingen doen vandaag. Het leek me heel toepasselijk …

Ons oudste kind is vandaag jarig! Jessey is 11 jaar geworden en wat ben ik trots op mijn sportieve kanjer. Ons huis ziet er op dit moment als een Feyenoord clubhuis (want: zijn cluppie) en we gaan met z’n viertjes allemaal leuke dingen doen vandaag. Het leek me heel toepasselijk om op zijn verjaardag een weekmenu te publiceren met alleen gerechten waar hij heel blij van wordt. Dus ik heb aan ‘m gevraagd wat erin moest komen en daar heb ik geen letter aan veranderd.

Op maandag eten we een vegetarische lasagne, dinsdag staat er een poké bowl met teriyaki zalm op het menu, woensdag wil hij het Surinaamse gehakt van zijn dadi (oma), donderdag tomatensoep met broodjes en op vrijdag pizza margherita. In het weekend vroeg hij om kipshoarma en op zondag bakken we de open appeltaart van andere oma. Nou, dat is een prima menu geworden ;-), eet lekker!

Maandag

Vegetarische lasagne

Dinsdag

Poké bowl met teriyaki zalm en zoetzuur

Woensdag

Gestoofd gehakt met een Surinaams tintje. Hier vind je het basisrecept (sorry voor de lelijke foto’s, ik heb zojuist opgeschreven dat ik ze opnieuw ga maken haha) en opties om er een volwaardig gerecht van te maken.

Donderdag

Zelfgemaakte tomatensoep met broodjes. Serveer er volkorenbrood met beleg bij of maak er tosti’s van. Dat laatste heeft ook de voorkeur van Jessey.

Vrijdag

Pizza Margherita of een van de andere pizzarecepten die je hier vindt. Wil je zelf het deeg maken? Hier vind je het recept daarvoor.

Zaterdag

Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips. Of maak alleen de kipshoarma en serveer deze met pitabroodjes, frietjes en een rauwkostsalade.

Zondag

De open appeltaart van Jessey’s oma.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)