Francesca’s Weekmenu #313 – Lekker buiten eten

Als ik naar het weerbericht kijk, heb ik het vermoeden dat we de hele week buiten kunnen eten! En als ik ergens blij van word! Daarom heb ik voor jullie een menu samengesteld waarmee je de hele week buiten kunt eten. Of je het nou binnen in de keuken brereidt …

Als ik naar het weerbericht kijk, heb ik het vermoeden dat we de hele week buiten kunnen eten! En als ik ergens blij van word! Daarom heb ik voor jullie een menu samengesteld waarmee je de hele week buiten kunt eten. Of je het nou binnen in de keuken brereidt en met je bordje naar buiten loopt of je kookt het op de barbecue, alles kan deze week. En die paar regendruppels die voorspeld zijn, vergeten we gewoon ;-).
 
Deze week vinden jullie onder andere courgette spaghetti met walnootpesto, miso zalm met gegrilde romaine sla, wraps met gemarineerde kip, pasta pesto, en cola kip van de barbecue in het menu. Eet lekker!

Maandag

We starten de week met een lekker bordje pasta met walnootpesto en zongedroogde tomaten. Alleen is de pasta deze keer van courgette, zo zit je gelijk goed in je groente aan het het begin van de week.

Dinsdag

Ik ben dol op de combinatie zalm en miso. Vandaag staat daarom deze miso zalm met gegrilde sla en zoetzure komkommer op het menu. Dit kun je ook perfect op de barbecue bereiden. De zalm pak je in aluminiumfolie en de sla gril je op het rooster.

Woensdag

Laat ik weer eens wat asperges op het menu zetten, deze keer zowel wit als groen. We maken er een lichte lentesalade van met doperwten, wortel, veldsla en een frisse dressing.

Donderdag

Voor deze wraps gril je de gemarineerde kip eerst op de barbecue, en de tortilla wraps gaan er ook even kort op. Vervolgens beleg je ze met de barbecue kip, knapperige groenten, zelfgemaakte pindasaus en verse koriander van te maken. Perfect snel buitenmaaltje voor een zonnige dag. En als je niet wilt of kunt barbecueën? Dan gril je de kip gewoon in een grillpan.

Vrijdag

Heerlijk comfort food vandaag! Er staat een pasta pesto met kip, cherrytomaten en pijnboompitten op het menu.
 
Wil je meer zonnige pastagerechten zien? Kijk dan ook eens hier!

Zaterdag

Dit weekend steek ik de barbecue weer aan! Ik heb ontzettend veel zin in deze cola kip van de barbecue, doen jullie met me mee?
 
Liever een vega(n) gerecht van de barbecue? Hier vind je twee hele fijne recepten met portobello’s.

Zondag

Omdat het deze week nog steeds feest is, zet ik mijn nieuwe aardbeientiramisu met citroen uiteraard ook op het menu.

aardbeientiramisu met citroen 2

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

francesca weekmenu 313 lekker buiten eten pinterest

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)