Francesca’s Weekmenu #320 – Week vol salades

De afgelopen week heb ik veel salades gegeten, zowel voor de lunch als tijdens het avondeten. Enerzijds door de hoge temperaturen, maar ook omdat we weer zin hadden in veel groenten en lichtere maaltijden na de vakantie. En omdat salades heerlijk veelzijdig zijn, je kunt er echt alle kanten mee …

De afgelopen week heb ik veel salades gegeten, zowel voor de lunch als tijdens het avondeten. Enerzijds door de hoge temperaturen, maar ook omdat we weer zin hadden in veel groenten en lichtere maaltijden na de vakantie. En omdat salades heerlijk veelzijdig zijn, je kunt er echt alle kanten mee op.

Zo bouw ik ook vaak salades op met restjes groenten van de avond ervoor. Gecombineerd met wat sla, soms wat koolhydraten (zoals pasta of bulgur) of nog een gekookt eitje erbij en dan ben ik helemaal gelukkig. Je raadt het nu vast al, het weekmenu staat deze keer helemaal in het teken van lekkere salades. Behalve op vrijdag, dan gaan we helemaal los met mijn Tex Mex taart. Want daar heb ik ook zin in ;-).

In het weekmenu vind je deze keer een salade met zoete aardappel, broccoli en bulgur, een salade met grote garnalen en mais, een barbecuesalade met Thaise dressing, een kipshoarma salade met yoghurtsaus en pitachips en op zoals gezegd op vrijdag mijn Tex Mex lasagne. In het weekend eten we ook salades, maar dan in een andere vorm ;-). Zoals gazpacho met tabasco en knoflookcroutons en op zondag bakken we mijn hartige cupcakes met Honingtomaten en wortel. Eet lekker!

Maandag

Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.

zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Dinsdag

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Toen ik wat kruidenboter over had, besloot ik om mijn maiskolven ermee te roosteren in de oven. Of eigenlijk alleen de maiskorrels, want die sneed ik eerst van de kolven af voordat ze in de oven gingen. Ik bakte er nog wat garnalen bij en combineerde beide met lekkere groenten. Deze salade met grote garnalen en geroosterde mais was bij ons thuis een groot succes.

Woensdag

Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis komen er ook heel veel groenten vanaf. Onlangs maakte ik deze barbecuesalade met groene currydressing en noedels: een feest om te eten!

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 1

Donderdag

Soms heb je wél zin in shoarma, maar geen zin in een ongezonde maaltijd. En dan zit er maar één ding op: zelf shoarma maken! Dat kan dan klassiek of je maakt er deze kleurrijke en voedzame kipshoarma salade met yoghurtdressing en pita’s van.

Vrijdag

Vandaag staat mijn Tex Mex lasagne op het menu. Met een kruidig gehakt-bonenmengsel, zelfgemaakte enchiladasaus, tortilla wraps en heel veel kaas. Een smaakexplosie is het en dit gerecht past voor mij perfect op deze comfort food vrijdag.

Meer Tex Mex recepten vind je hier.

Zaterdag

Ik heb al meerdere gazpacho varianten gemaakt en deze is mijn favoriet. Een klassieke gazpacho met een kruidige groentetopping, een vleugje tabasco en zelfgemaakte, grove knoflookcroutons. Fluitje van een cent om te maken en zalig om te eten.

gazpacho met tabasco en knoflookcroutons 1

Zondag

Wij vinden hartige cupcakes thuis heerlijk en het zijn hele fijne tussendoortjes om in de lunchtrommel te stoppen. Deze zijn gevuld met Honingtomaten, wortel en kaas en heel makkelijk om te maken. Je kunt ze ook invriezen!

hartige cupcakes met honingtomaten voor in de lunchtrommel 1

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

francesca weekmenu 320 week vol salades pinterest

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)