5 van 1 stem

Barbecuesalade met groene currydressing en noedels

45 min
Salade
Barbecue

Samenwerking – Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis …

Samenwerking – Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis komen er ook heel veel groenten vanaf. Onlangs maakte ik deze barbecuesalade met groene currydressing en noedels: een feest om te eten!

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 3

Alle groenten voor deze barbecuesalade heb ik eerst gegrild waardoor ze de kenmerkende barbecuesmaak krijgen. Ondertussen werden de noedels geweld en de dressing gemaakt. Daarna was het nog een kwestie van alles door elkaar mengen en klaar is je salade! Die vol met smaak is en lauwwarm het allerlekkerste smaakt. Een ideale barbecuesalade voor warme dagen.

Salade vol met Thaise smaken

Ik liet me deze keer weer inspireren door een aantal producten van Fairtrade Original. Ik besloot de Thaise kant op te gaan en koos voor de Thaise Groene Currypasta. Eigenlijk kies ik automatisch vaak voor de rode of gele currypasta, maar de groene currypasta is door de frisse smaken van citroengras, groene chilipepers en kafir lime ideaal voor een zomers gerecht. En in plaats van een gestoofde curry, kun je de currypasta dus ook heel goed gebruiken voor het maken van een saladedressing. Ik combineerde ‘m onder andere met pindakaas, rijstazijn en limoensap. Heel veel meer heb je niet nodig om een heerlijke saladedressing te maken die goed combineert met de gegrilde groenten.

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 4

Om de salade helemaal af te maken, en er gelijk een maaltijdsalade van te maken, voegde ik ook nog wat Thaise rijstnoedels toe. Bij Fairtrade Original hebben ze trouwens ook bruine rijstnoedels met zilvervliesrijst in het assortiment die steviger qua bite is. Aan jou de keuze welke je wilt gebruiken, beiden doen het goed in deze barbecuesalade.

Kom, we gaan barbecueën!

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 2

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • ½ rode kool of spitskool
  • olijfolie
  • zout
  • circa 100 gr Thaise Rijstnoedels van Fairtrade Original
  • 2 el van je favoriete pindakaas
  • 1 pakje Thaise Groene Currypasta van Fairtrade Original
  • 1 el rijstazijn
  • 1 limoen
  • om te serveren: pinda’s, grof gehakte koriander en/of lente-ui, in ringetjes

Ook nodig

  • barbecue met rooster
  • Steek de barbecue aan en verhit deze tot 180 graden. Plaats ook vast een (gietijzeren) rooster.
  • Snijd ondertussen de courgette in dikke repen, de paprika’s in kwarten en halveer de rode kool in de lengte. Meng in een kom met een scheut olijfolie en een snuf zout.
  • Leg als eerste de rode kool op de barbecue. Deze heeft het langst nodig om te garen, circa 15 minuten. Daarna volgen de repen courgette en als laatste de stukken paprika. Gril alle groenten, draai je ze ook geregeld om, tot er mooie grillstrepen ontstaan. De courgette en paprika mogen gaar worden en de rode kool is beetgaar het allerlekkerst.
    barbecuesalade met groene currydressing en noedels 6
  • Tip: Als de barbecue te snel gaat en er vlammen ontstaan kun je de groenten iets naar de buitenkant verplaatsen zodat ze niet verbranden. Sluit dan de deksel zodat de temperatuur weer kan stabiliseren.
  • Bereid ondertussen de noedelnestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna na met koud water.
  • Voor de dressing meng je de pindakaas met 1 – 2 eetlepels van de groene currypasta (naar smaak), de rijstazijn en een kneepje limoensap. Klop door elkaar met een garde en voeg een scheutje water toe om de dressing vloeibaarder te maken. Proef nu en bepaal of je nog extra currypasta, rijstazijn of limoensap wilt toevoegen. Zet apart.
  • Tip: De currypasta die je over hebt, kun je tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Maar invriezen kan ook, zo kun je de pasta veel langer bewaren.
  • Haal de groenten van de barbecue. Snijd de paprika en courgette en grove stukken en de rode kool in reepjes.
  • Meng de groenten, noedels en dressing in een grote saladeschaal. Het lekkerste is om de salade nog even 15 minuten te laten staan zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
  • Garneer de salade naar wens met pinda’s, koriander en/of lente-ui en serveer. Geniet!

Notities

  • Met dit recept maak je een maaltijdsalade voor 4 personen.
  • Bereiding: 45 minuten (inclusief barbecueën).
barbecuesalade met groene currydressing en noedels 5

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Fairtrade Original. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)