Francesca’s weekmenu #345 – Peulvruchten feest

Peulvruchten hebben helaas nog steeds geen sexy imago. Ze gaan niet om met de burrata’s, pesto’s en halloumi’s van deze wereld en dat vind ik jammer. Want naast het feit dat peulvruchten heel erg voedzaam zijn en barstensvol plantaardige eiwitten zitten zijn ze ook nog eens multi-inzetbaar en betaalbaar. Daarom …

Peulvruchten hebben helaas nog steeds geen sexy imago. Ze gaan niet om met de burrata’s, pesto’s en halloumi’s van deze wereld en dat vind ik jammer. Want naast het feit dat peulvruchten heel erg voedzaam zijn en barstensvol plantaardige eiwitten zitten zijn ze ook nog eens multi-inzetbaar en betaalbaar. Daarom zet ik deze week de peulvruchten weer eens in het zonnetje in mijn weekmenu! Okay, ik heb niet mijn hele menu ermee gevuld, maar wel een heel groot deel om te laten zien hoeveel je ermee kunt. En dat is echt meer dan alleen hummus en falafel ;-).

In het weekmenu vind je deze keer naanpizza met broccoli en kikkererwten, Tex Mex ovenschotel, witte bonenpuree met paddenstoelen, sojasaus en cashewkruim, bonensoep met pompoen en currypasta en hoisin kip met noedels. In het weekend maken we paprikahummus voor de borrel en bakken we de open appeltaart van mijn moeder. Eet lekker!

Maandag

Naanpizza met broccoli en kikkererwten

Tex Mex dinsdag

Tex Mex ovenschotel

Meer tex mex recepten vind je hier.

Woensdag

Witte bonenpuree met paddenstoelen, sojasaus en cashewkruim

Donderdag

Bonensoep met pompoen en currypasta

Meer soep recepten vind je hier.

Vrijdag

Hoisin kip met paksoi en noedels

Zaterdag

Paprikahummus

Meer smeersel recepten vind je hier

Zondag

Open appeltaart

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)