5 van 1 stem

Geroosterde wintergroenten met dukkah

45 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Ik plaatste vanochtend al een Instastory waarin ik aankondigde dat ‘vreetcember’ voorbij is. Want hoeveel ik ook kan genieten van de decembermaand en al het lekkers, zo blij ben ik als het weer begin januari is en ik weer terug in het normale eetritme ga. Met veel groenten en meer …

Ik plaatste vanochtend al een Instastory waarin ik aankondigde dat ‘vreetcember’ voorbij is. Want hoeveel ik ook kan genieten van de decembermaand en al het lekkers, zo blij ben ik als het weer begin januari is en ik weer terug in het normale eetritme ga. Met veel groenten en meer balans, zodat ik ook die paar kilo van december weer kwijtraak. Want ik heb er 3,5 kilo aan gegeten afgelopen maand. Was ingecalculeerd en ik heb er geen seconde spijt van, maar die mogen er nu ook wel weer af ;-).

Vandaag deel ik met jullie het recept van geroosterde wintergroenten met dukkah. Een recept uit de Eetkalender 2019 (er zijn er nog een paar te koop trouwens, hier in mijn shop) en een van mijn favorieten, omdat de smaak zo goed in balans is. Dukkah is een fijngemalen mengsel van geroosterde noten, zaden en specerijen uit de Midden-Oosterse keuken en die kun je heel makkelijk zelf maken (en lang bewaren). Heerlijk in combinatie met de geroosterde zoete aardappel, wortel, pastinaak en spruitjes. En natuurlijk het spiegeleitje erbij. Geniet ervan!

Ingrediënten

 • 40 gr hazelnoten
 • 40 gr pecannoten
 • 10 gr sesamzaad
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl kurkuma
 • ½ tl gemalen kaneel
 • zwarte peper
 • zout
 • 400 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes
 • 200 gr winterwortel, geschild en in blokjes
 • 200 gr pastinaak, geschild en in blokjes
 • 200 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
 • bakolijfolie
 • 4 eieren
 • 1 rijpe avocado, in plakjes
 • 1 bio sinaasappel, schil geraspt

Aan de slag!

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
 • Rooster de noten in een droge pan tot ze gaan kleuren. Schep op een bord. Rooster de sesamzaadjes heel kort met de specerijen in de pan. Schep over op het bord. Laat goed afkoelen en maal grof in een hakmolen. Schep in een bakje en breng op smaak met peper en zout.
 • Meng de groenten op het bakblik met eens scheut olie en zout. Rooster 20 minuten. Meng daarna met 2/3 van de dukkah en rooster nog 10 minuten.
 • Bak 4 spiegeleieren in een koekenpan met bakolijfolie.
 • Verdeel de groenten over 4 borden met ei, avocado, sinaasappelrasp en extra dukkah.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 45 minuten (inclusief oven).

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)