3.91 van 31 stemmen

Hartige panna cotta met garnalencocktail en avocado

4 uur 25 minuten
Voorgerecht
Kerst

Ik denk dat deze hartige panna cotta misschien wel mijn favoriete nieuwe kerstgerecht van dit jaar is! Doordat de panna cotta zo goed qua smaak combineerde met de garnalen en het weer eens een nieuwe manier van presenteren is van de klassieke garnalencocktail. Ook is het gerecht heel makkelijk te …

Ik denk dat deze hartige panna cotta misschien wel mijn favoriete nieuwe kerstgerecht van dit jaar is! Doordat de panna cotta zo goed qua smaak combineerde met de garnalen en het weer eens een nieuwe manier van presenteren is van de klassieke garnalencocktail. Ook is het gerecht heel makkelijk te maken, goed voor te bereiden en het ziet er spectaculair uit.

De panna cotta en garnalencocktail kun je tot een dag eerder helemaal voorbereiden en afgedekt in de koelkast zetten tot gebruik. Vlak voordat je aan tafel gaat, maak je de avocadomousse (die gaat anders verkleuren) en maak je de borden op. Ik schonk hierbij een glas Riesling.

Dit recept is onderdeel van het klassieke kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld. Het volledige menu vind je hier.

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1,5 tl whisky
  • zwarte peper
  • 500 ml slagroom
  • 200 gr PLUS grote garnalen, gekookt en gepeld
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 citroen
  • zout
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 1 snoepgoed mini-komkommer
  • 1 takje verse dille

Ook nodig

  • keukenmachine of hakmolen en 6 - 8 glazen bakjes

Aan de slag!

Voorbereiding

  • Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop voor de whisky-cocktailsaus de mayonaise, ketchup, whisky en een snufje peper door elkaar.
  • Verwarm 400 ml slagroom tot het kookpunt. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en roer erdoor tot het is opgelost. Laat afkoelen tot lauw.
  • Maal 100 gr grote garnalen met 100 ml slagroom fijn in de keukenmachine. Roer daarna de Griekse yoghurt en 1,5 el van de whisky-cocktailsaus erdoor. Meng de overige garnalen met de resterende saus en bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Roer de afgekoelde slagroom rustig door de garnalenmousse met een garde. Proef en voeg naar wens extra peper toe. Schenk in 6 - 8 mooie glazen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Bereiding

  • Pureer de avocado met mierikswortel, 1 tl citroensap, zout, peper.
  • Zet een glaasje panna cotta op een mooi bord en bestrijk het bord met 1 el van de avocadomousse. Garneer de mousse met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Garneer de panna cotta met de bewaarde grote garnalen, Hollandse garnalen, dunne plakjes komkommer, een snufje peper, takjes dille en citroenrasp.

Notities

  • Dit recept is voor 6 - 8 personen als voorgerecht.
  • Bereiding: 25 minuten + Koelen: 4 uur

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit recept is onderdeel van het klassieke kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca