Jessey’s Familie Weekmenu #173

Op de terugweg van de Ardennen vroeg ik aan onze 7-jarige wat hij in het nieuwe weekmenu wilde hebben qua gerechten. Ik trok de laptop uit de tas en voordat ik het wist had Jessey een heerlijk weekmenu voor jullie gemaakt! Het is duidelijk dat hij van rood (en van …

Op de terugweg van de Ardennen vroeg ik aan onze 7-jarige wat hij in het nieuwe weekmenu wilde hebben qua gerechten. Ik trok de laptop uit de tas en voordat ik het wist had Jessey een heerlijk weekmenu voor jullie gemaakt! Het is duidelijk dat hij van rood (en van ijs) houdt, want deze kleur domineert deze week. Een volledig kidsproof weekmenu dus deze keer, ideaal voor de laatste week vakantie als jullie die nog hebben. Of als de school weer is begonnen, zoals bij ons. Eet lekker!

Maandag

We beginnen de week rustig met deze paprikasoep met venkelzaad en orzo. Een van de favoriete soepjes van Jessey.

Dinsdag

Eigenlijk was ik wel verrast dat hij dit gerecht uitkoos, maar lekker is ‘ie! Op dinsdag eten we een vis casserole met kaas.

Woensdag

Natuurlijk kan pasta niet ontbreken in het menu, meneer koos voor deze uitvoering met tomaat, tonijn en sardines.

Donderdag

En ook pizza mag niet ontbreken in het lijstje. Het werd de plaatpizza met spinazie, kip en Parmezaanse kaas.

Vrijdag

Omdat het een zonnige week wordt, koos hij ook voor een barbecuegerecht. Ik dacht dat het iets van kip zou worden, maar (wederom verbazingwekkend) koos hij voor deze gemarineerde zalm. Hij vertelde me op de achterbank dat hij zich nog kon herinneren dat deze zalm zo super lekker smaakte. Daar wordt mijn moederhart blij van als ik dat hoor!

Zaterdag

De barbecue blijft nog even aan vandaag, want vandaag maken we echte Portugese kip piri-piri. Heerlijk met een tomatensalade en frietjes. Voor de kleintjes kun je trouwens ook apart een niet pittige marinade maken, laat dan alleen de pepers eruit.

Zondag

Als uitsmijter van de week werd de ijstaart gekozen die ik vorig jaar maakte voor de verjaardag van zijn papa. Makkelijk om voor te bereiden en een feest om te eten.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer