Kruidnoten en chocoladeletters over?

Onze sinterklaasavond is alweer achter de rug. Het was een mooi feest met blije koppies, luid gezang, heerlijk eten en cadeautjes. Ik geniet echt van al die verwonderde gezichtjes en pretogen! Maar goed, het is ‘the day after’ en ik staar naar een overschot kruidnoten en een stapel chocoladeletters. Wat …

Onze sinterklaasavond is alweer achter de rug. Het was een mooi feest met blije koppies, luid gezang, heerlijk eten en cadeautjes. Ik geniet echt van al die verwonderde gezichtjes en pretogen!

Maar goed, het is ‘the day after’ en ik staar naar een overschot kruidnoten en een stapel chocoladeletters. Wat doe je daar eigenlijk mee als de goedheiligman weer vertrokken is naar Spanje? Ik heb een paar fijne tips voor jullie.

Kruidnoten over? Dit kun je ermee doen.

    • Maal ze fijn, meng met gesmolten boter en gebruik als bodem voor een cheesecake.
    • Verwerk ze grofgehakt in een appeltaart of maak een appel crumble met lobbig geklopte room.
    • Bak eens een bananenbrood met kruidnoten. Gebruik een van deze recepten dan als basis.
    • Hak ze grof, rooster ze eventueel en gebruik als topping voor toetjes of ontbijtjes met yoghurt of havermout
    • Verwerk ze in je zelfgemaakte granola. Gebruik dit recept als basis en meng daar gehakte kruidnoten door.
    • Maal ze fijn en gebruik als paneermeel in deze zalige gehaktballen met Spaanse peper.
    • Maak een saus met rode wijn, ui, knoflook en gemalen kruidnoten. Smaakt heerlijk bij rood vlees.
    • Stamp ze grof en smeer op een wit broodje met roomboter.
    • Bak eens een kruidnoten plaatcake. Gebruik dit recept dan als basis en laat het rode fruit eruit. Voeg ook nog wat kaneel en stukjes appel toe.

spaanse_gehaktballen_met_kruidnoten_uitgelicht_1

Chocoladeletters over? Dit kun je ermee doen.

    • Bewaren in de voorraadkast is natuurlijk de meest logische tip, want chocolade kun je heel lang bewaren.
    • Door ze donker en koel te bewaren heb je altijd een voorraadje in huis waar je mee kunt bakken. Van muffins tot chocoladetaart.
    • Maar er warme chocolademelk van maken met melk, slagroom en marshmallows is ook een heel goed idee.
    • Of zelfgemaakte chocolademousse natuurlijk.
    • En wat denk je van chocoladefondue met marshmallows en stukken vers fruit? Wat simpeler: smelt een klein stukje chocolade au bain-marie en serveer bij vanille-ijs en stukjes fruit als dessert.
    • Ook kun je de chocolade grof hakken en door de yoghurt mengen (stracciatella toetje) of roer door de granola als ontbijt.
    • En heb je er nou echt heel veel gekregen en heb je geen idee wat je ermee moet doen, breng ze dan naar je lokale Voedselbank of ander goed doel.

Francesca-Kookt_Pure-chocolade-muffins_1_uitgelicht-680x450

Bron hoofdfoto: Shutterstock

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca