Stamppot met gehaktballetjes en saffraan

Ik wilde eens een stamppot maken voor sinterklaasavond en besloot om de Spaanse en Nederlandse keuken met elkaar te combineren. Met als resultaat dit geweldig lekkere fusion stamppotrecept! Een Spaans getinte stamppot met gehaktballetjes, aardappel, spinazie en een kruidige saus op basis van wortel, paprika en saffraan. Daarvan weet je …

Ik wilde eens een stamppot maken voor sinterklaasavond en besloot om de Spaanse en Nederlandse keuken met elkaar te combineren. Met als resultaat dit geweldig lekkere fusion stamppotrecept! Een Spaans getinte stamppot met gehaktballetjes, aardappel, spinazie en een kruidige saus op basis van wortel, paprika en saffraan. Daarvan weet je zeker dat zowel jong als oud gaan genieten! En je kunt ‘m goed voorbereiden, zodat je alleen nog even hoeft op te warmen op de avond zelf.

Voor dit recept heb ik de saffraan van SFFRN gebruikt. In hun webshop kun je saffraan van de hoogste kwaliteit kopen. Deze exclusieve Negin Saffraan wordt handmatig geplukt en gesorteerd en is heel krachtig van smaak. Ik ontdekte dat je echt maar heel weinig nodig hebt voor een intense saffraansmaak, – kleur en -geur, waardoor je heel lang met een klein potje doet.

Wat je nodig hebt voor 4 – 6 personen

    • 500 gr rundergehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout
    • zwarte peper
    • 1 kg bloemige aardappels, geschild en in gelijke stukken
    • boter
    • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
    • 1 ui, in dunne halve ringen
    • 200 gr wortel, geraspt
    • 2 paprika’s in verschillende kleuren, in dunne repen
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 plukje saffraandraadjes
    • 100 ml melk
    • 200 gr verse bladspinazie
    • sap van 1 citroen
    • handje krulpeterselie, grof gehakt

Wat je gaat doen

Bereiding: 45 minuten

    1. Meng het gehakt met de fijngehakte teentjes knoflook, flinke snuf zout en snufje zwarte peper. Meng het met je handen door elkaar en draai er daarna kleine gehaktballetjes van. Leg klaar op een bord.
    2. Kook de aardappels 20 minuten in een bodempje gezouten water met de deksel schuin op de pan.
    3. Verhit een grote braadpan met een klontje boter en fruit de plakjes knoflook een paar minuten aan. Schep daarna uit de pan. Braad de gehaktballetjes rondom bruin aan in de knoflookboter. Schep daarna uit de pan.
    4. Schep de ui, wortel en paprika in de pan en bak een paar minuten. Schenk het blik tomatenblokjes in de pan en roer de saffraandraadjes, plakjes knoflook en gehaktballetjes erdoor. Laat circa 15 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan.
    5. Giet in de tussentijd de aardappels af. Verwarm de melk in de pan met een klontje boter. Voeg de aardappels weer toe en stamp grof. Roer daarna de rauwe blaadjes spinazie erdoor tot deze iets slinken van de warmte van de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.
    6. Proef de saus en breng verder op smaak met het citroensap, zout en peper.
    7. Serveer de spinaziestamppot met een royale schep van de gehaktballetjes met saus en garneer met krulpeterselie.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Voor dit recept heb ik een product gebruikt wat ik gratis heb gekregen om uit te proberen. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer