Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Meng 100 ml water, sojasaus, sesamolie, gember, geraspte knoflook, honing en bruine suiker in een steelpan. Breng aan de kook terwijl je klopt met een garde, draai het vuur lager en laat pruttelen. Meng de maïzena met 25 ml koud water tot een klontvrij papje en klop dit rustig door de saus met de garde. Laat op laag vuur verder pruttelen totdat de saus net is ingedikt (geen stroop van maken!) en zet het vuur uit.
2. Zet een hapjespan op het vuur en bak de plakjes knoflook aan in 2 el olie. Voeg de kool en paprika toe en bak een aantal minuten terwijl je af en toe roert.
3. Bereid in de tussentijd de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, deze zijn zo klaar. Spoel na met koud water.
4. Verhit een grillpan op het vuur en vet de pan licht in met olie. Bak de zalm 3 minuten op de huidkant en draai daarna nog 3 minuten om. Leg de zalm op een plank, strooi er wat witte peper over en snijd daarna in stukjes.
5. Voeg de noedels, zalm, teriyakisaus en lente-ui toe aan de groenten. Schep alles goed door elkaar en warm nog even door. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en serveer.
Gister gemaakt!!! Jeetje wat lekker zeg…….en de Teriyaki saus zelf maken, zoooo makkelijk!
Ik had geen lenteui en sesamzaadjes, maar tóch errug lekker. Vonden ook de kids (8 en 5 Jr). Deze komt vaker op tafel!
Maakt het merk soyasaus nog iets uit ivm het zoutgehalte?
Kikkoman heeft ook een sojasaus met minder zout, die heb ik hier in de kast staan.