Tonijnsalade met Griekse yoghurt

Je kent ze wel. Van die klaargemaakte salades uit de supermarkt. Denk aan tonijnsalade, eiersalade, vleessalade, kip-kerriesalade en ga zo maar door. Natuurlijk super makkelijk om zo mee te nemen. Maar wisten jullie dat het heel eenvoudig is om dit soort salades zelf te maken? Het is negen van de tien keer zo gedaan en vaak veel lekkerder, plus je weet precies wat je erin stopt.

Mijn tonijnsalade is een van mijn favoriete huisgemaakte salades. Door de Griekse yoghurt en het appeltje lekker fris van smaak. Heerlijk voor bij de lunch of als je bezoek krijgt om toastjes mee te maken!

Wat je nodig hebt:

  • 1 blik (duurzame) tonijn in water
  • halve appel
  • 6 stengels bieslook
  • 1 tl kappertjes
  • 2 el Griekse yoghurt
  • halve tl Worcester sauce
  • 1 tl mosterd
  • citroensap
  • peper
  • zout

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 10 minuten

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de appel in blokjes en hak de bieslook fijn.
  3. Meng de tonijn, appel, bieslook, kappertjes, Griekse yoghurt, Worcester sauce en de mosterd goed door elkaar. Houd je van een gladde tonijnsalade? Gebruik dan de keukenmachine of een hakmolen om de structuur nog fijner te krijgen.
  4. Proef en breng op smaak met citroensap, peper en zout en klaar is je huisgemaakte tonijnsalade!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Mijn recept voor tonijnsalade met is een van mijn favoriete huisgemaakte salades. Door de Griekse yoghurt en de appel lekker fris van smaak. Heerlijk voor de lunch of de borrel. #tonijnsalade

Deze tonijnsalade met Griekse yoghurt is een van mijn favoriete salades voor op brood of een cracker. En wat mij betreft veel lekkerder dan de supermarkt tonijnsalade. Wat is jouw favoriete salade?

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Tonijnsalade met Griekse yoghurt”

  1. Net gemaakt. Op een geroosterde volkorenboterham met rauwe spinazie. Samen met mijn dochter zitten smullen! Dank je wel!

    1. Dat klinkt goed zeg! Met spinazie lijkt me inderdaad een erg lekkere combi. Graag gedaan 🙂

Reacties zijn gesloten.