5 van 1 stem

Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

40 min
Hoofdgerecht
Ovenschotel

Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor groenten, zeker in combinatie met spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus. Daar voegde ik ook …

Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor groenten, zeker in combinatie met spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus. Daar voegde ik ook nog wat krieltjes aan toe waardoor het een volwaardige maaltijd is geworden.

De losse onderdelen bereid je voor en daarna doet de oven de rest van het werk. En als de traybake met spruitjes in de oven staat, kun jij gelijk de keuken even schoonmaken en kun je met een opgeruimde keuken én een heerlijke traybake aan tafel. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 800 gr krieltjes, of aardappels in de schil, schoongeboend
  • 400 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 ui gesnipperd
  • zonnebloemolie
  • zout
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 300 gr kipgehakt
  • oestersaus, de Premium oestersaus van Lee Kum Kee is mijn favoriet
  • zwarte peper
  • serveer optioneel met: 4 el ketjap cashewnoten en wat fijngehakte bieslook

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Kook de krieltjes 10 minuten voor in kokend water met een snuf zout. Voeg de spruitjes de laatste 5 minuten toe en kook mee. Giet daarna af en laat uitwasemen.
  • Tip: Je kunt ook hele aardappels in de schil gebruiken hiervoor. Halveer deze eerst voordat je ze gaat koken.
  • Verhit ondertussen een hapjespan en fruit hierin de ui voor een paar minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie met een snufje zout. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut mee. Bak daarna het kipgehakt mee tot het gaar is. Roer 3 volle eetlepels oestersaus erdoor met een snuf zwarte peper. Laat nog 2 minuten pruttelen, proef en zorg dat het goed op smaak is, want aan de aardappels en spruitjes voeg je verder niets toe.
  • Verdeel de krieltjes en spruitjes over het bakpapier en plet de krieltjes (of aardappels) een beetje met een pureestamper of onderkant van een glas. Verdeel het kipgehaktmengsel erover en schep alles goed door elkaar.
  • Zet het bakblik circa 20 minuten in de oven tot de krieltjes en spruitjes beginnen te bruinen.
  • Serveer de traybake met spruitjes zo of garneer met deze heerlijke ketjap cashewnoten als topping.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 20 minuten + Oven: 20 minuten

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)