Oh, kom maar eens kijken wat ik deze keer voor jullie heb verzameld in het weekmenu! Met veel seizoensgroenten en een heerlijk menu voor pakjesavond.
Fijne week en eet smakelijk!
Liefs, Francesca
Maandag
Kidneybonencurry met tomaat, munt en rode ui
Bonen zijn geweldig voor een dagje geen vlees, want ze zijn een enorme bron van eiwitten en vezels. Vandaag zet ik de kidneybonen in het zonnetje, een van mijn favoriete bonen door zijn lekkere bite. Voor deze geurige kidneybonencurry heb ik me laten inspireren door het Afghaanse gerecht ‘lubya’ wat een curry is die gemaakt wordt met, je raadt het al, kidneybonen en specerijen zoals komijn, koriander, chilipoeder en gedroogde munt.
Meer recepten met kidneybonen vind je hier.

Dinsdag
Gezonde bami met zalm, paprika, paksoi en boerenkool
Deze gezonde bami met zalm is een topgerecht voor de herfst en winter. In 30 minuten gemaakt, ontzettend voedzaam en lekker. En de boerenkool is een geweldig leuke toevoeging voor dit seizoen.
Woensdag
Zuurkoolsoep met komijnzaad en spekjes
Deze zuurkoolsoep met komijnzaad en uitgebakken spekje is een feest van smaken. Het lichtzure van de zuurkool gecombineerd met het aardse peperige van het komijnzaad, de romige smaak van de aardappel en afgetopt met zoute, krokante spekjes maakt het voor mij onweerstaanbaar lekker. Op zich al een maaltijdsoep, maar vul gerust aan met geroosterd volkorenbrood. Of roggebrood natuurlijk.
Dol op zuurkool? Dan is deze zuurkoolstamppot ook een feestje om te maken!

Donderdag
Pasta met spruitjes en boerenkoolpesto
Deze pasta met spruitjes, boerenkoolpesto en hazelnoten past perfect in dit seizoen. Heel makkelijk om te maken en zelfs onze kinderen zijn er dol op door de smaak die de boerenkoolpesto geeft aan het gerecht. De hazelnoten geven een lekkere crunch mee en als finishing touch kun je nog wat geroosterde boerenkool en extra geraspte kaas over de pasta strooien. Voor extra vezels gebruik je volkoren pasta, denk aan penne of fusilli.
Vrijdag: Sinterklaasavond
Runderstoof met sinaasappel, amandel en geroosterde spruitjes
Er zijn van die stoofgerechten die meteen een warm gevoel geven zodra ze op het vuur staan, en deze runderstoof met sinaasappel, amandel en winterse specerijen is er precies zo één. Het vlees suddert langzaam zacht in een geurige saus van rode wijn, sinaasappel en een vleugje kaneel en steranijs. Ik maak de saus af met 2 plakjes volkoren kruidkoek. Elke hap is daardoor diep van smaak.
Wil je er nog een voorgerechtje bij, maak dan deze bladerdeeghapjes met geitenkaas, peer en tijm. En als toetje kan ik je deze speculaas trifle met citrus van harte aanbevelen!
Zaterdag
Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie
Deze hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie is een heerlijk gerecht dat ik persoonlijk graag als lunch eet. De gebakken paddenstoelen voegen een diepe, aardse smaak toe. De crispy chili olie zorgt voor een pittige twist, en met een sneetje geroosterd zuurdesembrood erbij is dit gerecht helemaal af.
Zondag
Pancakes met appel, kaneel en rozijnen
Door je pancakes met volkorenmeel te maken, zijn ze opeens een stuk voedzamer en als je er eenmaal aan gewend bent, wil je niet meer anders. Bij ons thuis zijn de kids er ook dol op en daarom maak ik op zondag vaak een dubbele batch zodat ze er op maandagochtend ook mee kunnen ontbijten.
Meer ontbijt recepten voor de herfst? Hier vind je ze allemaal.

Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.