5 van 1 stem

Pasta met spruitjes en boerenkoolpesto

35 minuten
Hoofdgerecht
Herfst

Samenwerking – Dit weer vraagt om verwarmende comfort food gerechten. Zoals deze pasta met spruitjes, boerenkoolpesto en hazelnoten bijvoorbeeld. Die je heel makkelijk maakt en waar zelfs onze kinderen thuis dol op zijn door de smaak die de boerenkoolpesto geeft aan het gerecht. De hazelnoten geven een lekkere crunch mee …

Samenwerking – Dit weer vraagt om verwarmende comfort food gerechten. Zoals deze pasta met spruitjes, boerenkoolpesto en hazelnoten bijvoorbeeld. Die je heel makkelijk maakt en waar zelfs onze kinderen thuis dol op zijn door de smaak die de boerenkoolpesto geeft aan het gerecht. De hazelnoten geven een lekkere crunch mee en als finishing touch kun je nog wat geroosterde boerenkool (de bereiding vind je in de notities) en extra geraspte kaas over de pasta strooien.

Ik maakte de pasta met spruitjes in een van de prachtige nieuwe gietijzeren Bourgogne pannen van BK waarmee je gelijk meer kleur in je keuken brengt. Ik koos voor de Creamy White van 24 cm, maar ze hebben ‘m ook in de kleuren Blush Pink en Earl Grey. De pannen zijn uiteraard PFAS-vrij en ze zijn geschikt voor alle hittebronnen. De volledige Bourgogne collectie vind je op hun site en nu kun je ook kiezen uit een gouden of zilveren knop.

Geniet van mijn pasta en laat zeker even weten hoe het jou en je tafelgenoten gesmaakt heeft! En wil je naast koken ook eens bakken in je Bourgogne pan, maak dan dit ‘no knead bread’ met rozemarijn en knoflook.

Ingrediënten

  • 750 gr spruitjes
  • zout
  • 500 gr pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne, volkoren kan ook)
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 100 gr boerenkool, 3 minuten geblancheerd, afgekoeld en uitgeknepen
  • sap van ½ citroen
  • 60 gr Pecorino kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr hazelnoten, geroosterd
  • zwarte peper

Aan de slag!

  • Schoon de spruitjes en blancheer ze 5 minuten in ruim kokend water met een royale snuf zout. Schep ze uit het water in een ijsbad (dan garen ze niet door) en kook daarna de pasta in hetzelfde kokende water tot beetgaar. Giet de pasta af.
  • Verhit ondertussen een grote (Bourgogne) pan en fruit de ui voor 5 minuten in een scheut olijfolie met zout. Voeg de spruitjes toe (giet eerst af) en roerbak ze circa 8 minuten.
  • Maal de geblancheerde boerenkool fijn met het citroensap, de kaas, knoflook, 60 gr hazelnoten, 200 ml olijfolie en een snuf zwarte peper tot een pesto.
    Het volledig uitgeschreven boerenkoolpesto recept kun je hier nog een keer nalezen.
  • Voeg de gekookte pasta + 4 flinke eetlepels pesto toe aan de spruitjes, meng goed en verwarm. Proef en voeg naar smaak nog extra pesto toe. Garneer met de overgebleven hazelnoten (grof gehakt) en optioneel wat extra geraspte Pecorino kaas.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Meer vezels toevoegen? Kies dan voor volkoren pasta.
  • De Pecorino kaas kun je vervangen door Parmezaanse kaas.
  • Ik strooi ook graag wat geroosterde boerenkool over het gerecht. Dit maak je door 100 gram verse boerenkool te mengen met een scheutje olijfolie en wat zout. Verdeel dit over een bakplaat (bekleed met bakpapier) en zet deze voor 10 – 12 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.
  • Bereiding: 35 minuten
 

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze pasta met spruitjes en boerenkoolpesto! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met BK. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer