Witte bonendip met knoflook en kruiden

Witte bonen zijn zacht van structuur en smaak en daardoor perfect geschikt voor het maken van een dip of puree. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan en het resultaat was een zalig witte bonendip die heerlijk smaakte in combinatie met brood of toastjes, maar ook als dip …

Witte bonen zijn zacht van structuur en smaak en daardoor perfect geschikt voor het maken van een dip of puree. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan en het resultaat was een zalig witte bonendip die heerlijk smaakte in combinatie met brood of toastjes, maar ook als dip voor rauwkost. Ik vond het zelfs (ergens in de verte) een beetje lijken op aioli, maar dan gemaakt van bonen dus.

Nog een extra tip: je kunt de witte bonendip ook gebruiken als basis voor een maaltijdsaladedressing, lekker in combinatie met geroosterde groenten en falafel bijvoorbeeld.

Wat je nodig hebt voor een bakje vol

  • 200 gr witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, grofgehakt
  • handje verse platte peterselie, grofgehakt
  • handje verse bieslook, grofgehakt
  • 1 el citroensap
  • zwarte peper
  • zeezout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten

1. Doe de bonen, knoflook, peterselie, bieslook en helft van de citroensap in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot een romige dip.

2. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog extra citroensap.

Meer kan ik er niet van maken, dit is alles wat je hoeft te doen 😉

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)