Zalm uit de oven met venkel en mango-papajasalsa

Samenwerking – Wie denkt dat er in de Tex Mex keuken alleen wordt gekookt met vlees of kip heeft het mis, want ook met vis kun je heerlijke Tex Mex gerechten maken. Daarbij kun je vervolgens kiezen of je er taco’s, wraps of burrito’s mee maakt of je laat je fantasie een keer volledig de vrije loop…en dat is precies wat ik gedaan heb voor dit zalige recept: zalm uit de oven met venkel, bimi en mango-papajasalsa.

In mijn samenwerking met Santa Maria koos ik er deze keer voor om met hun Santa Maria Fish Taco Seasoning Mix aan de slag te gaan. Een kruidenmix die je misschien niet snel uit het schap zou pakken, maar dat zou echt zonde zijn, ik was namelijk erg verrast door de frisse, aromatische blend. En alleen al bij het ruiken besloot ik om er een kleurig voorjaarsrecept mee te maken met zalm en veel verse groenten. Als finishing touch gebruikte ik de Santa Maria Mango Papaya Salsa (die me alweer verraste) die perfect combineert met zalm. Ook erg lekker als salsa voor bij frisse voorjaarswraps. Alles bij elkaar was dit recept een grote winnaar en ik deel ‘m met veel plezier.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 venkel
  • bakolijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 200 gr bimi
  • 2 puntpaprika’s
  • 3 takjes dille
  • 400 gr zalm, zonder vel (bij voorkeur een stuk van gelijke dikte)
  • 1 zakje Santa Maria Fish Taco Seasoning mix
  • 1 citroen
  • 1 kropje baby romainesla
  • optioneel: 100 gr Hollandse garnalen
  • 1 potje Santa Maria Mango Papaya Salsa

Wat je gaat doen

Bereiding: 35 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Snijd het loof van de venkel (bewaar dit) en een dun plakje van de onderkant. Snijd daarna in 8 parten. Leg de parten op de bakplaat en smeer in met bakolie, zout en peper. Zet daarna 15 minuten in de oven.

3. In de tussentijd snijd je een dun plakje van de onderkant van de bimistengels. De puntpaprika’s snijd je in grove stukken. Leg op een bord en meng met een scheutje bakolie en een snufje zout. Hak het loof van de venkel en de blaadjes van de dille fijn.

4. Snijd de zalm in grove blokjes en meng met de helft van de Santa Maria Fish Taco Seasoning Mix.

5. Na 15 minuten open je de oven en leg je de bimi, paprika en blokjes zalm op de bakplaat. Verdeel gelijkmatig. Zet daarna nog 12 minuten in de oven.

6. In de tussentijd haal je 8 blaadjes los van het kropje romainesla. Vul die vast met een lepeltje Hollandse garnalen (optioneel) en Santa Maria Mango Papaya Salsa.

7. Haal de bakplaat uit de oven en maak wat ruimte voor de gevulde blaadjes sla. Zet de blaadjes tussen de andere ingrediënten en sprenkel wat vers citroensap over het hele gerecht. Garneer met de gehakte dille en venkelloof en serveer direct. Zet gewoon de bakplaat op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen.

Tip: Wil je nog iets bij de zalm uit de oven serveren? Ga dan voor gekookte krieltjes.

Ik ben benieuwd wat jullie van dit verrassende Tex Mex recept vinden! Laat het me weten in een reactie, ook als je geïnspireerd bent voor een ander Tex Mex recept met vis, dat vind ik leuk!


Recept & fotografie: Francesca

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees hier mijn disclaimer.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
Bestel 'm in de pre-order

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zalm uit de oven met venkel en mango-papajasalsa”

  1. Wat een fantastisch recept is dit, gisteren gemaakt voor onze gasten wat hebben we gesmuld.
    De smaken passen zo goed bij elkaar. Ga ik zeker vaker maken.
    En dan al die kleuren op je bord👍😊