5x Romige en zomerse risottorecepten

Voor mij is een bord risotto ultiem comfort food. Ik kan het iedere week wel eten, en vind niets zo rustgevend als het roeren in een pan met risottorijst en bouillon. Misschien deelt niet iedereen dat laatste met me, maar ik weet wel dat er veel risottoliefhebbers onder mijn volgers …

Voor mij is een bord risotto ultiem comfort food. Ik kan het iedere week wel eten, en vind niets zo rustgevend als het roeren in een pan met risottorijst en bouillon. Misschien deelt niet iedereen dat laatste met me, maar ik weet wel dat er veel risottoliefhebbers onder mijn volgers zijn! Daarom deel ik vandaag vijf van mijn favoriete zomerse risottorecepten, die net even wat lichter of frisser zijn. Bijvoorbeeld door de toevoeging van citroen of basilicum. Als tegenhanger van het gerecht serveer ik er graag een frisse salade bij. Gewoon met wat sla, tomaat, wortelrasp en een dressing van olijfolie, azijn, peper en zout bijvoorbeeld. Vergeet ook niet om knapperig brood op tafel te zetten, je romige risotto schreeuwt er bijna om.

  1. Citroenrisotto met groene asperges

Voor mij horen citroen en groene asperges onlosmakelijk bij de lente en zomer. Combineer ze in je risotto en je hebt een hemels gerecht.

  1. Risotto alla Milanese

Een van de meest traditionele risottorecepten is de risotto alla Milanese met ui, saffraan en Parmezaanse kaas. Eet ‘m gewoon zo of voeg er nog bacon en paddenstoelen aan toe. Beide is zalig.

  1. Tomatenrisotto met basilicum

Nog zo’n zomerse klassieker is deze tomatenrisotto met basilicum. Ik maakte er speciaal een basilicumolie voor die rijk van smaak is en heel goed met de tomatenrisotto combineert.

  1. Risotto met kipgehaktballetjes en dragon

Je hoeft niet altijd alle ingrediënten door de risotto heen te roeren. Zo vind ik het bijvoorbeeld ook lekker om er kipkluifjes of gehaktballetjes apart te bakken en erbij te serveren. Of, zoals in dit geval, risotto te serveren met kipgehaktballetjes en dragon. Een risottorecept waar kinderen ook heel blij van worden.

  1. Risotto met spinazie, paddenstoelen en burrata

Extra romig word je risotto als je er burrata aan toevoegt. En extra lekker is het als daar dan ook nog spinazie en paddenstoelen aan worden toegevoegd, zoals in dit recept. Misschien met al een kleine knipoog naar de herfst, maar dat deert niet. Deze risotto is zo lekker, dat je ‘m stiekem het hele jaar door wilt eten.

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Voor mij is risotto ultiem comfort food en vind niets zo rustgevend als het roeren in een pan met risottorijst en bouillon. Daarom deel ik vijf van mijn favoriete zomerse recepten met risotto die net even wat lichter of frisser zijn. Bijvoorbeeld door de toevoeging van citroen of basilicum. Vegetarisch of met vlees. Ik serveer er graag een frisse salade bij.

Wil je meer risottorecepten? Kijk dan ook eens hier. Of lees dit artikel waarin ik alle basistips voor een perfecte risotto geef.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)