5x Winterse ovenschotels waar je blij van wordt

Eigenlijk stond er op mijn lijstje dat ik een blog zou schrijven met 5 gezonde ovenschotels. Want het is januari en dan gaat iedereen gezonder eten. Tenminste, dat staat bij iedere contentmaker groot in de planning, dus dan doen we dat massaal ;-). Ergens klopt dat ook wel als ik …

Eigenlijk stond er op mijn lijstje dat ik een blog zou schrijven met 5 gezonde ovenschotels. Want het is januari en dan gaat iedereen gezonder eten. Tenminste, dat staat bij iedere contentmaker groot in de planning, dus dan doen we dat massaal ;-). Ergens klopt dat ook wel als ik naar mezelf kijk, want ieder jaar ga ik automatisch wat gezonder eten en leven in januari. Meestal omdat ik helemaal klaar ben met al het overdadige eten en drinken van de maand ervoor. Maar niet omdat ik goede voornemens heb of opeens wil afvallen, omdat het toevallig januari is.

Niets mis met een paar gezonde gerechten deze maand, leek me. Maar aan de andere kant… we zitten met z’n allen thuis, kunnen nergens heen en er is al genoeg gedoe. Nietwaar? Dus eigenlijk zoek ik een fijne middenweg. Eet ik extra veel groenten en vezels deze maand, beweeg ik meer en laat ik de alcohol een maandje links liggen. Maar genieten wil ik ook, want het moet wel een beetje leuk blijven op de niveaus waar ik nog wel invloed op heb.

Dus de gezonde ovenschotels toverde ik vanmiddag om tot winterse ovenschotels waar je blij van wordt. Oftewel: comfort food uit de oven! Met verwarmende winterse ingrediënten, rijke smaken en heel veel kaas (geen zorgen, ook eentje zonder kaas). En je kunt ook nog kiezen uit vis, vlees, kip en vega. Last but not least: de kinderen (in ieder geval de mijne wel) zijn dol op deze ovenschotels! Zo is iedereen weer blij. Geniet ervan.

1. Hete bliksem ovenschotel met gehakt

Hete bliksem, maar dan omgetoverd tot een ovenschotel. En dat is me toch lekker!

2. Ovenschotel met knolselderij, pompoen en salie

Heerlijk al die wintergroenten in één schaal bij elkaar. Knolselderij en pompoen gaan perfect samen met salie. En als je er zin in hebt, kun je er ook nog gnocchi aan toevoegen. Die kunnen zo in de ovenschaal erbij.

3. Mexicaanse ovenschotel met gehakt en bonen

Als er iets comfort food schreeuwt is het deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt en bonen wel. Het recept staat al heel lang op mijn blog, maar is nog steeds een van de meest bezochte (en gemaakte) recepten.

Oké, ik prop er één recept tussendoor wat iets ‘gezonder’ is en ook een Mexicaans tintje heeft. Dat is deze vegetarische ovenschotel met zoete aardappel en bonen.

4. Ovenschotel met kabeljauw, garnalen en broccoli

Of vis en kaas goed samengaan in een ovenschotel? Nou en of! Dat bewijst dit recept.

5. Ovenschotel met prei, gehakt en puree

Last but not least, de enige winterse ovenschotel zonder kaas ;-). Gevuld met prei, gehakt en puree. Wat een top combi blijft dat toch.

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Maak deze lekkere ovenschotels voor het avondeten. Zoals Hete bliksem ovenschotel met gehakt, Ovenschotel met knolselderij, pompoen en salie, Mexicaanse ovenschotel met gehakt en bonen, Ovenschotel met kabeljauw, garnalen en broccoli of mijn ovenschotel met prei, gehakt en puree. Kies voor een Vegetarische ovenschotel of met vlees of vis. Ga voor makkelijke ovenschotel recepten naar mijn website Francesca Kookt | wat eten we vandaag | winter recepten | hoofdgerecht recepten | avondeten recepten

Wil je meer inspiratie voor ovenschotels? Kijk hier voor alle recepten.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)