5x Zoete herfstgerechten, van ontbijt tot cake

Ik ben dol op de typische smaken van de herfst. Denk aan noten, pompoen, peer en speculaaskruiden. Daar hoort appel natuurlijk ook bij! Maar daar heb ik al eerder een artikel over geschreven wat je hier vindt. In dit artikel vind je 5 van mijn favoriete zoete herfstgerechten met alle …

Ik ben dol op de typische smaken van de herfst. Denk aan noten, pompoen, peer en speculaaskruiden. Daar hoort appel natuurlijk ook bij! Maar daar heb ik al eerder een artikel over geschreven wat je hier vindt. In dit artikel vind je 5 van mijn favoriete zoete herfstgerechten met alle andere herfstingrediënten: pecan pie, koffiecake met walnotencrumble, dutch baby met gekarameliseerde peer, speculaascake met stoofperen en amandel en pompoenmousse.

Echte herfstgerechten zijn voor mij altijd aards, zacht en met een kruidige ondertoon. Iedere hap is verwarmend en dat zijn deze zoete recepten stuk voor stuk. Geniet ervan!

1. Pecan pie

Een van mijn favoriete taarten voor dit seizoen is toch wel deze pecan pie. Geen mager taartje, maar dat is een mooie reden om deze te delen met de mensen die je liefhebt.

2. Dutch baby met gekarameliseerde peer

Een heerlijk ontbijt voor een herfstweekend is deze dutch baby met gekarameliseerde peer.

3. Speculaascake met stoofpeer en amandel

Als er iets herfst schreeuwt, is het deze speculaascake met stoofpeer en amandel wel! Maak gelijk wat extra stoofperen, als bijgerecht voor stoofvlees of bij je havermoutontbijt.

4. Pompoenmousse

Pompoen eten we voornamelijk op hartige wijze, maar je kunt er ook geweldige zoete herfstgerechten mee maken. Zoals deze pompoenmousse, een heerlijk dessert.

5. Koffiecake met walnotencrumble

Wat een feest is deze koffiecake! Met als topping nog een zoete glazuur en crumble van walnoten en koffie.

Meer inspiratie voor herfstgerechten? Bekijk hier al mijn herfstrecepten.

Bewaar deze recepten op Pinterest

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)