10x kerstmenu inspiratie: van budget, kidsproof tot klassiek

Kerst draait voor mij om samen aan tafel zitten zonder stress, mét heel veel smaak. Maar welk kerstmenu past dit jaar bij jou? Ga je voor een betaalbaar kerstmenu, eentje waar de kinderen enthousiast van worden, of juist klassiek met een gouden randje? Om je te helpen kiezen, heb ik

Pompoenrisotto met ossobuco en gremolata

Samenwerking – De meest romige pompoenrisotto met daarop botermalse ossobuco die uren heeft mogen stoven. Afgetopt met een frisse gremolata van peterselie en citroen. Een bordje vol sprankelend comfort food wat iedereen aan tafel zal betoveren en is daarom een perfect gerecht voor een feestelijk etentje. Je kunt de ossobuco

De 25 beste Sinterklaas recepten voor pakjesavond

Sinterklaas is al jaren één van de gezelligste thema’s op mijn blog. Van kruidnoten baksels tot hartige hapjes voor pakjesavond: ieder jaar dook ik de keuken in om nieuwe Sinterklaas recepten te maken. Maar dit is het moment waarop ik het sinterklaastijdperk op Francesca Kookt officieel afsluit. Geen nieuwe Sinterklaas

Panna cotta met kersencompote, balsamico en pure chocolade

Samenwerking – Wat hou ik toch van spectaculaire desserts die je zo uit de koelkast kunt toveren aan het einde van je diner en deze panna cotta met kersencompote is mijn nieuwste favoriet. Na de eerste hap noemde ik het al een volwassen panna cotta, omdat deze niet overmatig zoet

Zuurdesem toast met geitenkaas, geroosterde druiven & tijmhoning

Samenwerking – Wat een plaatje van een voorgerecht is deze zuurdesem toast met geitenkaas! Met ook nog eens een explosie van smaken door de knapperige toast, romige geitenkaas, de frisse druiven, het zoetje van de honing en de kruidigheid van de tijm. Wat geweldig samengaat met de klassieke Lindeman’s Bin

Pompoen-quinoasalade met feta en spinazie

Ik ben dol op lunchsalades met geroosterde groenten. Je kunt een hele berg groenten in één keer roosteren en daar dagen van eten. Wat ervoor zorgt dat je snel, maar ook voedzaam eet. Deze pompoen-quinoasalade met feta en spinazie is een van mijn favorieten die vaak wordt gemaakt. De salade

Voedzaam Genieten Weekmenu #380

Oh, kom maar eens kijken wat ik deze keer voor jullie heb verzameld in het weekmenu! Met veel seizoensgroenten en een heerlijk menu voor pakjesavond. Fijne week en eet smakelijk!Liefs, Francesca Maandag Kidneybonencurry met tomaat, munt en rode ui Bonen zijn geweldig voor een dagje geen vlees, want ze zijn

Runderstoof met sinaasappel, amandel en geroosterde spruitjes

Er zijn van die stoofgerechten die meteen een warm gevoel geven zodra ze op het vuur staan, en deze runderstoof met sinaasappel, amandel en winterse specerijen is er precies zo één. Het vlees suddert langzaam zacht in een geurige saus van rode wijn, sinaasappel en een vleugje kaneel en steranijs.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas, speculaaskruiden en peer

Deze bladerdeeghapjes met geitenkaas zijn perfect voor de decembermaand en zeker voor Sinterklaasavond. Je hebt ze heel snel in de oven staan en zijn heerlijk kruidig van smaak door de toevoeging van speculaaskruiden aan de romige geitenkaas. Je kunt ze als voorgerecht serveren door er rechthoeken van te maken. Serveer

Voedzaam Genieten Weekmenu #379

Nog maar één week en dan leven we alweer in de laatste maand van het jaar. Met het gevaar om in clichés te vervallen, maar ik zeg het toch: wat is het jaar ongelofelijk snel gegaan. Zo snel dat ik niet eens goed heb opgeslagen wat er allemaal heeft plaatsgevonden

Gezonde bami met zalm, paprika, paksoi en boerenkool

Samenwerking – Dol op gezonde bami gerechten zijn wij thuis. Iedere week komt er wel eentje op tafel die altijd anders smaakt, maar wel altijd volgens dezelfde principes wordt gemaakt. Met een volkoren bron als basis (volkoren spaghetti, volkoren noedels of boekweit soba noedels), veel groenten, een eiwitbron en goede

Voedzaam Genieten Weekmenu #378

De eindejaarssprint is weer begonnen bij mij hoor. Van de ene shoot in de andere, met de lekkerste feestgerechten en nieuwe recepten voor 2026. Inclusief de eerste gerechten voor mijn nieuwe ontbijtgids. Er komen zó veel mooie dingen aan, maar dat lukt alleen als ik goed blijf eten en mijn

Zo bespaar ik 35% op onze wekelijkse boodschappen

Een tijd geleden, een paar maanden voor de zomervakantie, ben ik eens goed gaan zitten voor onze uitgaven. Want het geld vloog echt van mijn rekening af en daar was ik helemaal klaar mee. Nadat ik alles in kaart had gebracht, schrok ik enorm van het bedrag dat we neerlegden

Voedzaam Genieten Weekmenu #377

Afgelopen week was ik geveld door een fikse verkoudheid. Gelukkig voel ik me inmiddels elke dag weer wat beter, dus hopelijk ben ik er voorlopig van af. Deze week draait daarom om herstellen, opladen en mijn lichaam voeden met pure, gezonde gerechten die ook nog eens heerlijk smaken. En als

Krokante visburger met paddenstoelen en appel-tijmchutney

Samenwerking – Of ik een heerlijke voedzame & krokante visburger in 30 minuten kan maken? Nou, dacht het wel! En daarvoor gebruik ik de lekkerbekjes van Iglo die je mooi goudbruin en krokant bakt in de Airfryer of oven waardoor je geen extra vet hoeft te gebruiken. Ik serveer de

Voedzaam Genieten Weekmenu #376

Jeetje, wat is het guur en nat deze week. Dan heb ik altijd zin in eten dat voedt, vult en waar ik blij van word. Comfort food dat je makkelijk kunt voorbereiden, zodat er ook ruimte overblijft om even niks te hoeven en op te laden. In dit weekmenu vind

Gezonde eiersalade in 4 verschillende smaken

Kijk, ik vind een eiersalade met mayonaise echt nog wel lekker op z’n tijd, maar tegenwoordig prefereer ik toch echt een gezonde eiersalade die ik de hele week door kan eten. En dan ook nog graag eentje met extra eiwitten, vezels én veel smaak. In deze gezonde eiersalade zit dat

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)