Voedzaam genieten weekmenu #375

Het is herfstvakantie bij ons! Dat betekent dat de dagen net wat langzamer mogen gaan, de keuken weer extra gezellig wordt en er tijd is om écht te koken. Maar ook in de vakantie wil ik voedzaam blijven eten. Dus of je nu een pan soep op het vuur zet,

Move over ‘patatje stoof’… hier is de nacho stoof!

Samenwerking – Ik kan altijd genieten van een goede runderstoof, zeker in combinatie met patat (of friet). Maar op de een of andere manier raak ik altijd teleurgesteld van een patatje stoof, omdat de patatjes er zo zacht van worden. Dus ik vond het tijd worden voor een upgrade en

Vis ovenschotel met schelvis, verse groenten en een dakje van aardappelpuree

Samenwerking – Vrijdag Visdag is terug van weggeweest, en hoe! Ik maak deze vrijdag een heerlijke vis ovenschotel geïnspireerd op de Briste ‘fish pie’. Je kunt er verschillende soorten vis in combineren en ik ga voor een heerlijke vis uit de Noordzee van dit moment: schelvis. Lekker met wat Hollandse

Parmezaanse kip met Mediterraanse groentestoof

(Samenwerking) Een stukje malse, krokante kip is voor mij ultiem comfort food. Gefrituurde kip is misschien wel het summum, maar dat eet ik alleen op bijzondere momenten. Simpeler om te maken én voedzamer om te eten is deze Parmezaanse kip. Ik gebruik er kipfilet voor die ik mals maak door

Kipspiesen met harissa, abrikoos en puntpaprika

Deze kipspiesen met harissa kan ik iedere week wel eten! Natuurlijk heerlijk als zomers gerecht voor op de barbecue, maar de rest van het jaar maak ik ze net zo graag gewoon in mijn grillpan. Het neemt je direct mee naar de Mediterrane zon, en dat kan ik wel gebruiken

Crunchy chocolade snack met noten en blauwe bessen

Deze crunchy chocolade snack heb je binnen een kwartiertje gemaakt en is perfect als gezonde snack wanneer je zin hebt in iets zoets. Je maakt het van mais- of rijstwafels als basis en dat combineer je met pure chocolade, gehakte noten en blauwe bessen voor een zoet, fris accent. Eenmaal

Lunchsalade met bulgur, pulled chicken en avocadodressing

Deze lunchsalade met bulgur, pulled chicken, wortel, sugar snaps en een romige avocadodressing is geweldig voor jouw meal prep routine. Met 1x maken kun je namelijk 3x lunchen. Vol met voedzame ingrediënten en door de romige avocadodressing, waar ook nog wat limoen en koriander doorheen gaat, krijgt de salade een

Voedzame quesadilla traybake waar de kids dol op zijn

Samenwerking – We zijn thuis nog niet helemaal terug in het ritme na de zomervakantie. Wat wel goed lukt, is weer lekker voedzaam eten! En dat kan ook prima met een Tex Mex comfort food randje. Want wat dacht je van deze heerlijke quesadilla traybake uit de oven die ik

Voedzaam Genieten Weekmenu #374

Bon dia, lieve mensen! Ik typ dit eerste nieuwe weekmenu na de zomervakantie vanaf Curaçao waar we nog 1 nachtje slapen voordat we weer naar huis vliegen. Terug naar ons vertrouwde leven na een heerlijke zomer samen met het gezin. Ik ben helemaal opgeladen, heb veel minder gewerkt hier dan

Volkoren spaghetti met geroosterde groenten en walnoten

Deze volkoren spaghetti met geroosterde groenten heeft, al zeg ik het zelf, een onweerstaanbare saus die je wilt blijven eten. De truc zit ‘m in het roosteren van de groenten met heel veel smaakmakers. En daarna ga je ‘m ook nog eens een keer stoven met ui, knoflook en tomatensaus.

Voedzaam Genieten Weekmenu #373

We beginnen rustig aan deze week, maar uiteindelijk wordt het weer tropisch warm, dus we houden het licht, fris en makkelijk. In dit weekmenu vind je vooral salades, zomerse klassiekers en gerechten die je snel op tafel zet of handig vooraf kunt preppen. Denk aan couscoussalade, kipshoarma in saladevorm, crispy

Tex Mex borrelplank voor feestelijke borrelavonden

Samenwerking – Niets is zo gezellig als een borrelplank delen met vrienden of familie. En als die dan ook nog bomvol zit met kleurrijke Tex Mex gerechtjes, wordt het pas echt feest! Van loaded nachos tot sappige kippenvleugels en van malse gehaktballetjes in een tomatensalsa saus tot frisse wraprolletjes: deze

Salade met gegrilde groenten, kikkererwten en burrata

Ik hou enorm van mealpreppen, want zo eet ik ook tijdens de lunch lekker gezond. Deze salade met gegrilde groenten en kikkererwten is daar een perfect voorbeeld van. Je roostert de groenten en kikkererwten vooraf in de oven met lekker veel smaakmakers en daarna bewaar je het in de koelkast

Crispy rice salade met kipsaté en gegrilde paksoi

Samenwerking – Dit is mijn voedzame variatie op de nasi met kipsaté waar de heren thuis dol op zijn! Met een crispy rice salade van zilvervliesrijst, een pindadressing, gegrilde paksoi en malse kippendijensaté met een heerlijke marinade. Alle onderdelen van deze crispy rice salade kun je vooraf preppen, waardoor je

Wraps met zalm en tzatziki (die je ook op de camping kunt maken)

Soms zijn het juist de simpele dingen die je vakantiegevoel compleet maken. Zoals deze wraps met zalm en tzatziki, die ik ooit bedacht op de camping en maakte in de paellapan van onze camping barbecue, wat echt mijn favoriete buitenkeuken op locatie is. Want geloof me: geef mij een skottelbraai

Rabarbercompote met aardbeien en een vleugje steranijs

Juni is wat mij betreft de maand waarin rabarber en aardbeien elkaar ontmoeten in hun volle glorie. De dieprode stengels rabarber tonen met hun kleur dat ze zoeter zijn en minder suiker nodig hebben. Tegelijkertijd zijn de eerste écht rijpe aardbeien volop verkrijgbaar. Perfect dus om te combineren in een

Voedzaam Genieten Weekmenu #372

De temperaturen lopen op deze week, en dat betekent: makkelijke maaltijden, koken op de barbecue en lekker buiten eten. In dit Voedzaam Genieten Weekmenu vind je frisse salades en groentegerechten, asperges uit de oven met zalm (voordat het aspergeseizoen weer voorbij is), een snelle roerbakmaaltijd én gerechten die perfect zijn

Couscoussalade met gegrilde groenten, baharat, citroen en nootjes

Samenwerking – Ben je op zoek naar een smaakvolle maaltijdsalade boordevol groenten, kruiden en smaak, maar zonder toegevoegd zout? Dan zit je met deze couscoussalade helemaal goed. In dit recept draait alles om het samenspel van pure smaken: van geroosterde aubergine en puntpaprika tot een kruidige tomatensaus, frisse citroen, het

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)