Francesca’s familie weekmenu #111

Het weer is er niet echt op vooruitgegaan de afgelopen week en het vooruitzicht is ook niet al te best. Deze week ga ik dan ook maar gewoon vrolijk door met de winterse recepten. Al heb ik soms ook zin in gerechten die me doen denken aan de zomer, want …

Het weer is er niet echt op vooruitgegaan de afgelopen week en het vooruitzicht is ook niet al te best. Deze week ga ik dan ook maar gewoon vrolijk door met de winterse recepten. Al heb ik soms ook zin in gerechten die me doen denken aan de zomer, want ik verlang eigenlijk heel erg naar wat meer zon.

Aangezien ik de zon niet tevoorschijn kan toveren, probeer ik dat dan maar op m’n bord. Wat een goed alternatief is! Deze week dus een combinatie van winterse gerechten vanwege de kou maar tegelijkertijd ook reminders aan de zomer en zon. Daar word ik in ieder geval erg blij van 🙂

Maandag

Bij stamppot denk je aan de winter. Dit is echter geen standaard stamppot, maar een Oosterse sla stamppot met champignons, gember en sojasaus.

Oosterse sla stamppot met champignons_1

Dinsdag

Pasta is in ieder jaargetij vertegenwoordigd. En deze pasta ovenschotel met tonijn zeker.

Pasta-ovenschotel-met-tonijn_uitgelicht_1-680x450

Woensdag

Zowel in de winter als in de zomer hoeft het niet altijd ingewikkeld, deze omelet met spinazie, zoete aardappel en feta is niet moeilijk maar altijd lekker.

Omelet-met-spinazie-zoete-aardappel-en-feta_11

Donderdag

Kip kerrie met ananas klinkt alleen al zomers vind je niet? Daarom eten we deze vandaag.

Kip kerrie met ananas_1

Vrijdag

En de winter is natuurlijk ook het moment om te stoven, al kan dat ook prima in de zomer. En dan zeker deze snelle stoof met paddenstoelen en koriander.

snelle-stoof-met-worst-1-680x450

Zaterdag

Als je iets de zomer op je bord kunt noemen is het deze taco salade met bruine bonen wel.

taco_salade_hak_bonen_feestje_1-680x450

Zondag

Deze zelfgemaakte snickers zijn een van mijn lievelings lekkernijen. Zomer, winter, herfst het maakt allemaal niks uit.

zelfgemaakte_snickers_uitgelicht_1

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)