Naast dat ik ontzettend kan genieten van eten, kan ik ook al genieten van kijken naar eten. Van iedere kleur in de regenboog is er wel eten te vinden en je komt ook altijd verschillende kleuren tegen. Want ieder seizoen heeft zo z’n eigen tinten en daarnaast vind je in andere landen weer andere producten en dus weer nieuwe kleuren.
Aankomende week ben ik in Frankrijk en over een maand vertrek ik voor een aantal weken naar Azië. De komende tijd zal ik dus vast en zeker veel nieuwe producten en dus kleuren ontdekken, ben heel benieuwd. Voor nu vind je in dit weekmenu veel gerechten die niet alleen een lust zijn qua smaak maar ook zeker voor het oog. Eigenlijk een soort ode aan alle prachtige vormen en kleuren dat al dat lekkere eten ons te bieden heeft!
Maandag
Prachtig in z’n eenvoud qua smaak en looks. Dat is deze spaghetti aglio olio e peperoncino.
Dinsdag
Deze linzenstoof met garnalen straalt zoveel smaak uit dat ik er spontaan van begin te watertanden.
Woensdag
De bloedsinaasappel is toch wel de hunk onder de sinaasappels. Want wat zien die er goed uit! En dan die smaak… Heerlijk deze salade met bloedsinaasappel, cavolo nero en blauwe kaas.
Donderdag
Ja, ook vlees vind ik prachtig. Op deze steak sandwich met z’n perfecte rosé vlees kan ik bijna verliefd worden.
Vrijdag
Wanneer eten er heerlijk uit ziet, betekent dat niet per definitie dat het ook ingewikkeld was om te bereiden. Daar is deze broccoli soep met zalm en pijnboompitten wel het perfecte voorbeeld van!
Zaterdag
Kijk deze kippetjes dan eens stralen. Als ik er naar kijk krijg ik direct weer trek, want ik heb heel goed onthouden hoe Francesca haar ‘geheime’ kip piri piri smaakte.
Zondag
Er zijn zoveel baksels die er prachtig uitzien en lekker smaken dat ik bijna niet kon kiezen. Deze cassis cake van thee is er daar absoluut een van!
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.