Francesca’s Familie Weekmenu #127

Dag vakantie! Het gewone leven begint weer met vroeg opstaan en structuur…nou ja, een beetje structuur dan in ons geval. Ik moet er zo’n eerste week altijd een beetje inkomen qua ‘time management’ dus ik heb allemaal makkelijke gerechten voor jullie verzameld in het weekmenu. Fijne week en eet lekker! …

Dag vakantie! Het gewone leven begint weer met vroeg opstaan en structuur…nou ja, een beetje structuur dan in ons geval. Ik moet er zo’n eerste week altijd een beetje inkomen qua ‘time management’ dus ik heb allemaal makkelijke gerechten voor jullie verzameld in het weekmenu. Fijne week en eet lekker!

Maandag

Een echte lentesalade bomvol frisse ingrediënten zoals krieltjes, groene asperges en radijs, daar beginnen we de week mee.

krieltjessalade-met-kruiden-en-ciderdressing-3

Dinsdag

Pastasalade is eigenlijk altijd goed en daar hoef je ook niet echt een recept voor te gebruiken. Gooi wat ingrediënten bij elkaar in combinatie met een goede olijfolie en azijn en je bent er al…een ideale maaltijd om restjes in te verwerken. Dus ook als je groene asperges en radijs van de vorige dag over hebt. Ook een goed idee: geef je kind wat pastasalade mee in de lunchtrommel!

pastasalade-met-tonijn-sardines-en-tomaat-1

Woensdag

Zalig is deze linzensoep met citroen en tahinyoghurt uit All-day bowls. Lekker in combinatie met naan of maak er een stevige maaltijd van door nog wat zilvervliesrijst toe te voegen in de kommetjes.

linzensoep-uit-all-day-bowls-1

Donderdag

Van zoete aardappel, gehakt en wortel maken we vandaag deze familiebakjes uit de oven. Of je gooit alles bij elkaar in een grote ovenschaal, ook goed!

AD-familiebakjes-met-zoete-aardappel-en-gehakt_1_uitgelicht

Vrijdag

Het was Jessey, mijn 6-jarige kanjer, die me inspireerde voor deze cajun kipburgers. En die zijn me toch lekker! Je kunt er een lichte maaltijd van maken door de burgers te combineren met sla en ‘frietjes’ van paprika. Of je gaat ‘all the way’ met hamburgerbroodjes en friet.

cajun-kipburgers-1

Zaterdag

Dit weekend gaan we tussendoortjes bakken waar je de hele week plezier van hebt. Zoals bijvoorbeeld dit bananenbrood met pindakaas

bananenbrood-met-pindakaas-2

Zondag

…of bak eens deze krokante mueslirepen. Die doen het ook heel goed als een snel ontbijt.

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)