Francesca’s Familie Weekmenu #130

We proberen echt heel goed te plannen iedere week, Dominique en ik. Maar het lukt niet altijd om vooruit te werken. Vooral ik, zei de gek, gooi vaak roet in het eten. Zo ook vandaag met het weekmenu. Terwijl ik lekker aan het chillen was met de kids, genoot van …

We proberen echt heel goed te plannen iedere week, Dominique en ik. Maar het lukt niet altijd om vooruit te werken. Vooral ik, zei de gek, gooi vaak roet in het eten. Zo ook vandaag met het weekmenu. Terwijl ik lekker aan het chillen was met de kids, genoot van de zon en toastjes met Franse kaas en tomatentapenade at, schoof ik het schrijven van het weekmenu maar steeds voor me uit. Gelukkig, ik ben ook maar gewoon een mens en geen machine. Inmiddels is de Mr. de barbecue aan het opstoken en ik typ buiten op het terras dit weekmenu voor jullie. Met een glas wijn naast me, het is nou eenmaal zaterdagmiddag.

Omdat ik de laatste tijd zo lekker in de bonen zit als een van de ambassadeurs van HAK besloot ik vandaag de bonen eens in het zonnetje te zetten. Geen zorgen, jullie krijgen niet een weekmenu met 7 dagen lang bonen, er zijn grenzen. Wel krijgen jullie drie heel gevarieerde avondmaaltijden met linzen, zwarte bonen en een mix van bonen. En nog een hele bijzondere brownie voor in het weekend.

Maandag

Makkelijk om te maken en voedzaam, deze gepofte zoete aardappel met spinazie en zwarte bonen is een heerlijke vegetarische start van de week.

gepofte_zoete_aardappel_met_bonen_en_spinazie_uitgelicht-1

Dinsdag

Sinds ik de poké bowl ontdekt heb, betrap ik me erop dat ik deze steeds vaker maak. Vooral op warme dagen. Het leuke hieraan is dat je kan blijven varieren. Maak bijvoorbeeld deze versie met zalm, avocado en komkommer. Maar kijk vooral ook in je koelkast wat je nog in huis hebt en combineer dit met je favoriete vis.

poke-bowl-met-gemarineerde-zalm-1

Woensdag

Hele blije kinderen krijg je van deze kip enchiladas met bonen! Volwassenen ook trouwens.

kip-enchiladas-bonen-erbij-1

Donderdag

Ik vroeg net aan de Mr. welk gerecht hij deze week op het menu wilde hebben. Het antwoord was kort maar krachtig: de shoarma nasi.

shoarma-nasi-1

Vrijdag

Van velen van jullie heb ik al gehoord dat deze makkelijke linzenstoof met garnalen hoog in de favorietenlijst staat. Dus deze mag zeker niet ontbreken in mijn bonenfeestje van deze week!

linzenstoof-met-garnalen-1

Zaterdag

Heb je nog spinazie over van maandag? Maak dan deze quesadillas met geitenkaas en spinazie als lunch. Dat wordt smullen.

quesadillas_met_geitenkaas_en_spinazie_uitgelicht_1

Zondag

Brownies van bonen? Ik was daar vroeger heel sceptisch over, maar sinds ik samen met Do deze zwarte bonenbrownies heb gemaakt en de bruine bonenbrownies van Herman den Blijker heb geproefd ben ik om. Niet omdat ze gezonder of beter zouden zijn. Nee, gewoon omdat ze heel erg lekker zijn. En hou je niet van chili, dan laat je die eruit.

zwarte-bonen-brownies-met-chili-1

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)