Francesca’s familie weekmenu #139

Terwijl Francesca lekker met haar mannen aan het genieten is in Portugal, ben ik nog een paar weekjes hard aan het werk voordat ik ook op vakantie mag! Dit keer ga ik naar Spanje, twee weken chillen onder de Spaanse zon en natuurlijk heel veel tapas en paella’s eten 😉 …

Terwijl Francesca lekker met haar mannen aan het genieten is in Portugal, ben ik nog een paar weekjes hard aan het werk voordat ik ook op vakantie mag! Dit keer ga ik naar Spanje, twee weken chillen onder de Spaanse zon en natuurlijk heel veel tapas en paella’s eten 😉

Maar niet alleen in Spanje en Portugal is het fijn, er zijn een heleboel Europese landen waar we van houden. Is het niet om de plek zelf, is het wel om de keuken van het land. Om die reden heb ik deze week een Europees weekmenu gemaakt. Je vindt er gerechten in met invloeden vanuit allemaal verschillende Europese landen. Geniet ervan!

Maandag

We beginnen de week in Italië, het land van pasta! Deze gevulde pastaschelpen met spinazie doen?

Dinsdag

Door naar Francesca’s favoriete land en dat is natuurlijk Portugal. Coquilles met een Portugees tintje op dinsdag.

Woensdag

Als we in Frankrijk belanden kunnen we een goede steak tartare niet weerstaan.

Donderdag

Griekenland, ook daar is zo veel lekkers! Zoals pita met kip gyros en tzatziki.

Vrijdag

Op vrijdag bij de borrel drie verschillende Spaanse tapas? Goed idee!

Zaterdag

En laten we vooral ons eigen land niet vergeten, want er zijn zoveel mooie producten in Nederland. Bijvoorbeeld onze Zeeuwse mosselen, daar kun je echt een heleboel lekkers mee maken.

Zondag

Zelfs in de zomer zijn we dol op deze kaiserschmarrn met abrikozencompote uit Oostenrijk! Mogen we onszelf best mee verwennen op zondag.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer