Francesca’s Familie Weekmenu #155

Deze week doen we het weer wat rustiger aan in huize Kookt. Niet qua werk, want de december topdrukte is reeds begonnen. Maar wel qua eten, want ook op dat gebied is het topdruk deze maand. Ik vind het heerlijk om te snoepen, en heb dat ook flink gedaan in …

Deze week doen we het weer wat rustiger aan in huize Kookt. Niet qua werk, want de december topdrukte is reeds begonnen. Maar wel qua eten, want ook op dat gebied is het topdruk deze maand. Ik vind het heerlijk om te snoepen, en heb dat ook flink gedaan in de sinterklaasperiode, maar ik vind het ook zonde om mijn ‘harde werk’ van het afgelopen jaar teniet te doen door te blijven schransen. Maar inmiddels heb ik wel geleerd dat balansen het toverwoord is om op gewicht te blijven dus dat is precies wat we deze week gaan doen met dit fijne weekmenu. Eet lekker!

Maandag

Het is belangrijk om dagelijks voldoende vezels binnen te krijgen. Die vind je onder andere in groenten en peulvruchten. Deze gepofte zoete aardappel met spinazie en zwarte bonen is daar een perfect gerecht voor. Wil je meer weten over vezels en andere tips lezen om je vezelinname te verhogen, lees dan ook dit artikel wat we samen met de Maag Lever Darm Stichting hebben geschreven.

Dinsdag

Deze paprika’s zijn gevuld met een mengsel van garnalen, broccoli, couscous en gerookt paprikapoeder. Nog even gratineren in de oven en dan heb je een zalige maaltijd.

Woensdag

Cajun kipburgers zijn nog steeds favoriet bij ons thuis. Serveer ze bijvoorbeeld met een (rijst)salade, een schaal met rauwkost, gebakken aardappels of frietjes. Je kunt er uiteraard ook een ‘echte’ burger van maken op een broodje.

Donderdag

Soep vandaag! Wortelsoep met ras el hanout om precies te zijn. Lekker met tosti’s van volkorenbrood, kaas en wat gesnipperde sjalot.

Vrijdag

Dit gerecht is een variatie op de welbekende witlof met kaas uit de oven. Ik combineerde witlof met kalkoenfilet en aardperenpuree en schoof die schaal vervolgens in de oven. Verrassend en enorm lekker.

Zaterdag

Kennen jullie deze bietenrisotto met feta, walnoten en muntolie nog? Voor mij is het te lang geleden dat ik deze heerlijke combi heb gegeten dus die ga ik vandaag maar weer eens maken.

Zondag

Zondag bakdag en dan bak ik dit bananenbrood met pindakaas. Lekker als 10-uurtje voor in de trommel van Jessey en ik heb gelijk een tussendoortje voor een paar dagen. Oh wacht eens, dit kan baby Zayne inmiddels ook prima eten. Ben benieuwd wat hij ervan gaat vinden!

Ga je iets maken, vertel het me dan op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat ik jullie foto’s weer terug kan vinden.
Liefs, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)