Francesca’s Familie Weekmenu #164

Aankomende week is het de Nationale Week Zonder Vlees waarin een week lang door heel veel Nederlanders geen vlees (en vis) wordt gegeten. Een initiatief van Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër en gesteund door indrukwekkend veel bedrijven, supermarkten, restaurants en overige instanties in Nederland. De week is geen oproep …

Aankomende week is het de Nationale Week Zonder Vlees waarin een week lang door heel veel Nederlanders geen vlees (en vis) wordt gegeten. Een initiatief van Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër en gesteund door indrukwekkend veel bedrijven, supermarkten, restaurants en overige instanties in Nederland.

De week is geen oproep om vegetariër te worden, maar om mensen te laten ervaren wat een dagje (of meer) geen vlees voor mens, planeet en dier doet. Daar sta ik helemaal achter. Ik ben als groot vleesliefhebber toch overtuigd flexitariër en wij eten met ons gezin gemiddeld zo’n 3 dagen in de week vegetarisch. En laten we eerlijk wezen…het is toch eigenlijk ook niet meer van deze tijd om élke dag nog vlees te eten? Volledig vegetarisch zal ik nooit worden, maar ik geniet tegenwoordig net zo veel van een vegetarische curry als van een mooi gebraden stuk vlees.

Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen…ook wij doen dus met ons gezin mee aan de Week Zonder Vlees! Voor mij prima te doen en mijn mannen maken zich een tikkeltje zorgen of ze de week wel doorkomen zonder helemaal geen vlees (of vis) 😉 Maar ik geloof dat met een goed gevarieerd weekmenu we er prima komen en ach, het is maar één week. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik voor jullie ook een vegetarisch weekmenu gemaakt en volgende week zal ik in mijn eetdagboek vertellen hoe we de week hebben ervaren.

Ook al doe je niet mee aan een hele week zonder vlees dan hoop ik dat je misschien toch 1 (of 2, of 3) vegetarische gerechten selecteert om te verwerken in je eigen weekmenu. Dat is namelijk al hartstikke goed. Eet lekker!

Maandag

Begin de week lekker makkelijk met deze frittata. Combineer eieren en aardappeltjes met iedere soort groente die je lekker vindt (ook ideaal om je kliekjes van het weekend in te verwerken) en je hebt een heerlijke maaltijd.

Dinsdag

Deze kikkererwtencurry is ook al zo makkelijk om te maken en waanzinnig lekker. Ideaal voor het hele gezin. Combineer met naan of (zilvervlies)rijst, want je hebt genoeg saus.

Woensdag

Pasta vandaag en wat voor een! Deze gegratineerde ravioli met spinazie is misschien wel een van mijn favoriete vegetarische pastagerechten van de blog.

Donderdag

Aangezien het nog zo fris is buiten kan een verwarmende soep niet ontbreken. Deze minestrone is rijk gevuld met groenten en bonen. Dit recept bevat ook mijn vegetarische visie die ik in 2012 heb gepubliceerd, leuk om te zien dat daar niet veel aan veranderd is! Op deze pagina vind je trouwens nog meer inspiratie voor verwarmende soepen.

Vrijdag

Als comfort food voor de vrijdag heb ik voor jullie een bekend gerecht in petto, maar dan zonder vlees! Ik heb het over chili con carne, maar dan dus ‘sin carne’.

Zaterdag

Mooie dag om deze zalige melanzane alla parmigiana te maken. Het Italiaanse gerecht met aubergine, geurige tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas waar traditioneel al geen vlees in zit. En wat je ook echt niet mist. Serveer ‘m met stevig brood om in de saus te dopen.

Zondag

Ik eindig de week met een feestelijk vegetarisch ontbijtrecept: heerlijke muesli ontbijttaartjes die ik met de nieuwe Rude Health muesli maakte (handig: maak er genoeg en vries die per portie in voor doordeweeks). Daarbij mag je zelf bepalen waarvoor je het feestje viert. Misschien wel omdat de Week Zonder Vlees een groot succes was of omdat je blij bent dat je morgen weer een stukje vlees mag. Links- of rechtsom, je hebt het maar wel mooi gedaan en daarvoor hulde!

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik zeer leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)