Francesca’s Familie Weekmenu #165

De Nationale Week Zonder Vlees is achter de rug en dus eten we weer ‘normaal’ in huize Kookt. Of eten we misschien toch wat vaker vegetarisch thuis na deze ervaring? Hoe het ons bevallen is gaan jullie volgende week allemaal lezen in mijn eetdagboek. Maar ik kan al wel vast …

De Nationale Week Zonder Vlees is achter de rug en dus eten we weer ‘normaal’ in huize Kookt. Of eten we misschien toch wat vaker vegetarisch thuis na deze ervaring? Hoe het ons bevallen is gaan jullie volgende week allemaal lezen in mijn eetdagboek. Maar ik kan al wel vast melden dat het voor ons geen opgave was om een week geen vlees en vis te eten. Wel heb ik het af en toe gemist, want ik hou er namelijk wel van. Maar het hoeft echt niet iedere dag. Dus ja, we gaan weer terug naar het oude ritme, maar het kan heel goed zijn dat we wat vaker vegetarisch eten, dat smaakt ons namelijk goed!

Van de mensen die ook hebben meegedaan aan de Week Zonder Vlees ben ik heel benieuwd hoe jullie het ervaren hebben. En wat het lekkerst en minst lekker was dat jullie gegeten hebben? Maar nu eerst het weekmenu, eet lekker weer!

Maandag

Vandaag staat er een makkelijk stamppotje met tomaat, spinazie en basilicum op het menu. De stamppot begint langzamerhand een beetje uit mijn kookrepertoire te verdwijnen nu de lente eraan komt en deze met de frisse smaak van tomaat en basilicum is een mooie middenweg.

Dinsdag

Pasta met garnalen en een romige avocadosaus vandaag, deze blijft een hit thuis!

Woensdag

Ik merk dat ik de laatste tijd iets te veel in de chocoladepot heb zitten graaien dus ik trek de broekriem weer aan qua calorieën. Deze Thaise kipsalade gaat daar zeker bij helpen.

Donderdag

Bavette is een van mijn favoriete stukken vlees. En, daar ben ik heel eerlijk in, ik heb wel weer zin in een mooi stukje vlees. Deze haal ik dan bij mijn favoriete slager en ik bereid ‘m rosé. Smaakt heerlijk in deze wraps.

Vrijdag

Sporadisch bestel ik een kapsalon, gewoon omdat ik dat lekker vind. Maar die kun je thuis ook goed maken en deze versie met een pittige yoghurtsaus en zoete aardappelfrietjes is, naast vegetarisch, ook nog wat bewuster. Heerlijk comfort food voor de vrijdag.

Zaterdag

De perfecte snack voor het weekend zijn deze arancini, oftewel risottoballetjes. Mooi excuus om weer eens een pan risotto alla Milanese te maken!

Zondag

Ik merk dat ik de laatste tijd weinig bak, dat kunnen jullie ook wel merken aan de blogs die online komen. Maar gelukkig staan er genoeg bakjuweeltjes op de blog, zoals bijvoorbeeld deze sinaasappel-courgettecake. Tijd om de komende weken wat nieuwe juweeltjes te bakken hier, ik zal mijn KitchenAid eens goed aan het werk zetten!

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)