Francesca’s Familie Weekmenu #168

Dag Pasen, paaseieren, paasbrood, paastakken, paashazen en nog meer paaseieren. We kunnen weer normaal gaan doen, want laten we eerlijk wezen…het lijkt wel of Pasen het nieuwe Kerst is geworden. Maar goed, daar deed ik natuurlijk vrolijk aan mee hier op de blog! Volgend jaar ga ik het wat rustiger …

Dag Pasen, paaseieren, paasbrood, paastakken, paashazen en nog meer paaseieren. We kunnen weer normaal gaan doen, want laten we eerlijk wezen…het lijkt wel of Pasen het nieuwe Kerst is geworden. Maar goed, daar deed ik natuurlijk vrolijk aan mee hier op de blog! Volgend jaar ga ik het wat rustiger aan doen. Dan is een weekje met paasrecepten in de week voorafgaand aan Pasen wel prima, heb ik al besloten.

Hoe was jullie paasweekend verder, nog leuke dingen gedaan? Bij ons was het rustig en dat hadden we bewust zo ‘ingepland’, ook weleens lekker! Vandaag begint het ‘gewone’ leven weer en daar hoort natuurlijk een nieuw weekmenu bij. Die ik eigenlijk gisteren al wilde publiceren, maar ik kwam er niet aan toe. Dus het recept van maandag is een bonusrecept geworden wat je kunt inwisselen met een andere dag 😉 Eet lekker!

Maandag

Van bladerdeeg kun je heel makkelijk een ‘pizza’bodem maken die je vervolgens belegt met bijvoorbeeld rucola, bietjes en geitenkaas. En dan heb je opeens een salade pizza op tafel staan, voor een rustig begin van de week.

Dinsdag

Een garnalenburger heb je heel snel gemaakt en die smaakt zalig in combinatie met mijn zelfgemaakte barbecuesaus. Genieten!

Woensdag

Paleo eten we allang niet meer thuis, maar deze Chinese kip met gember en honing staat nog steeds online. Omdat het een heerlijk gerecht is.

Donderdag

Zo gemaakt en geschikt voor het hele gezin: een Italiaanse bonenstoof met worstjes.

Vrijdag

Ik moest afgelopen week opeens denken aan deze lasagne met andijvie en gehakt waarvoor ik de inspiratie opdeed in Milaan. Je zou de combinatie misschien niet zelf bedenken, maar het smaakt waanzinnig bij elkaar. Heerlijk comfort food voor de vrijdag.

Zaterdag

Een hele kip roosteren vind ik echt iets voor het weekend, alhoewel het niet veel werk is. Mijn basisrecept voor geroosterde kip heb ik onlangs hier op de blog gezet. Lekker met winterpeen, ui, knoflook en tijm. Serveer er wat frietjes of gebakken aardappels en salade bij en je zit heerlijk te eten.

Zondag

Een van mijn favoriete ontbijtjes voor het weekend zijn wentelteefjes. Helemaal leuk wordt het als je er ontbijtspiesen van maakt met vers fruit. Ook leuk voor kinderen om zelf te maken.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)