Francesca’s Familie Weekmenu #171

Het aspergeseizoen is onlangs geopend en dat leek me een prima aanleiding om deze voorjaarsgroente eens flink in het zonnetje te zetten in dit weekmenu. Niet echt in de zon natuurlijk, want dan gaan ze verkleuren. Hoe dat precies zit, lees je in mijn verslag over de opening van het …

Het aspergeseizoen is onlangs geopend en dat leek me een prima aanleiding om deze voorjaarsgroente eens flink in het zonnetje te zetten in dit weekmenu. Niet echt in de zon natuurlijk, want dan gaan ze verkleuren. Hoe dat precies zit, lees je in mijn verslag over de opening van het aspergeseizoen.

Bij ons is de meivakantie trouwens al begonnen, dus ik ga het de komende weken even wat rustiger aan doen en genieten met mijn mannen. Na de vakantie heb ik de budgetweek op de planning gezet, dus daar komt over een paar weken een weekmenu van inclusief handige budgettips. Maar nu eerst tijd voor de asperges, eet lekker!

Maandag

Deze risotto met spinazie en burrata kwam onlangs online en aan de reacties te zien is deze al door velen van jullie gemaakt. Fijn om te lezen dat dit gerecht zo goed in de smaak valt, ik vond ‘m ook zalig!

Dinsdag

Tijd voor het eerste aspergerecht in het weekmenu en dat zijn asperges met linzen, gerookte zalm en bieslook-boterjus. Klassiek worden er vaak aardappels bij geserveerd, maar ik vond het leuk om er eens linzen bij te serveren en dat pakte zeer goed uit.

Woensdag

Van de schillen en onderkanten van de asperges kun je heerlijke aspergesoep maken en die staat vandaag op het menu. Heerlijk romig en geserveerd met eventueel blokjes ham, kruiden als peterselie, dragen of bieslook (handig als je die nog over hebt van dinsdag) en blokjes hardgekookt ei.

Donderdag

Altijd lekker is een bakplaat gevuld met ingrediënten als aardappel, worstjes en cherrytomaten. De oven doet verder al het werk! Serveer er eventueel nog een frisse, groene salade bij om de maaltijd compleet te maken.

Vrijdag

Vandaag gaan we weer aan de asperges, maar deze keer zijn het de groene. Samen met een hele kip en andere voorjaarsgroenten in een pannetje, dat wordt smullen.

Zaterdag

Zelf Turkse pizza maken is een prima klusje voor het weekend. Als je een hele stapel maakt, heb je daar het hele weekend plezier van. Bij mij thuis zijn de grote mannen er dol op! Ik ook trouwens.

Zondag

Kokosmakronen zijn super makkelijk om te maken en deze versie waar ik ananas aan heb toegevoegd smaken lekker tropisch.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)