Francesca’s Familie Weekmenu #187

Ik heb jullie vandaag iets te vertellen in het weekmenu. Wat je al weet als je mij op Instagram volgt, maar hier op de blog heb ik nog niet verteld dat ik een halve sabbatical neem tot einde van het jaar. Dat klinkt heftiger dan het in werkelijkheid is, want …

Ik heb jullie vandaag iets te vertellen in het weekmenu. Wat je al weet als je mij op Instagram volgt, maar hier op de blog heb ik nog niet verteld dat ik een halve sabbatical neem tot einde van het jaar. Dat klinkt heftiger dan het in werkelijkheid is, want hier op de blog gaat er vrijwel niets veranderen. Wat er wel verandert is dat ik niet meer de deur uit ga. Niet meer naar events, presentaties en openingen. Ook ga ik niet meer op persreis en ik geef geen workshops of lezingen. Met uitzondering van één hele leuke die al gepland stond.

Door dit alles uit mijn agenda te schrappen creëer ik heel veel rust. En vooral tijd. Die ik kan besteden aan mijn mannen, de content voor de blog (ook voor het nieuwe Francesca Leeft) én aan mezelf. Want het is best heel druk geweest afgelopen jaar en ik merk dat het even goed is zo. Een stapje terug is precies wat ik nodig heb. Wie weet levert het ook nog een vernieuwde dosis inspiratie op en een groter besef dat alles wat ik echt nodig heb al dicht om me heen ligt. Soms raak je een beetje meegezogen in het snelle bloggersleven. Waar alles groter, mooier, lekkerder en beter wordt gemaakt en je iedere dag tientallen nieuwe prikkels krijgt. Terwijl ik wil bloggen over wat mij beweegt, waar ik enthousiast van word en wat me echt raakt. En de beste manier hoe ik dat kan ervaren is door dicht bij mezelf en (zo lijkt het nu) steeds verder weg te blijven van prikkels die door anderen worden gegeven. Behalve als ik het zelf opzoek, maar dat lijkt me vrij logisch 😉

En het aller-, aller-, allerliefste wat ik doe is lekker in mijn joggingbroek een beetje koken en proeven in mijn keuken. Zonder druk van een deadline of planning waarin er 8 recepten op een dag gekookt moeten worden. Gewoon lekker koken, omdat ik er zin in heb en zonder vastomlijnd plan. Zo begon ik ooit met bloggen en dat gevoel wil ik nooit kwijtraken. Ik geloof ook dat dat de reden is waardoor jullie me zijn gaan volgen, dat is wie ik ben.

Nou, het is wel duidelijk geloof ik hè, dat ik het wat rustiger aan ga doen 😉 Maar met een hele goede reden, om mezelf weer helemaal terug te vinden en dat voelt nu al fijn.

Vandaag deel ik weer een mooi weekmenu met jullie, geïnspireerd op de herfstvakantie die bij ons net is begonnen. Met allemaal verwenrecepten, geniet ervan!

Maandag

Korma is een stoofgerecht uit India en kun je op vele manieren bereiden. Deze vegetarische korma is goedgevuld met spruitjes, aardappel en wortel en je serveert ‘m met rijst en/of naan.

Dinsdag

Aankomende vrijdag staat er een high tea op de planning met Donna Hay herself! En nee, ik ga zelf niet (iets met een sabbatical), maar Wendy van DeedyLicious gaat wel met haar op de tea ter ere van het nieuwe boek Modern Baking wat in november uitkomt.

Ik moest hierdoor denken aan de eerste keer dat ik Donna zelf ontmoette in Amsterdam. Dat was nog voor haar boek Life in Balance en ik maakte daarna een heerlijke salade uit haar boek. Deze caesar salade met kip en boerenkool staat vandaag op het menu.

Woensdag

Hier heb ik al weken zin in. Een lekkere andijviestamppot met mijn Indische gehaktballen. Deze combinatie is echt hemels.

Donderdag

Even een dag wat rustiger aan doen met deze zelfgemaakte wortel-gembersoep. En mocht je nou net als ik al weken met een keel van schuurpapier rondlopen…daar werkt deze soep ook heel goed tegen 😉

Vrijdag

Comfort food met knolselderij vandaag! Deze pasta met knolselderij van Antonio Carluccio is echt top. Een van de grootmeesters uit de Italiaanse keuken die helaas vorig jaar is overleden, maar door zijn zalige recepten zal er nog heel vaak aan hem worden gedacht.

Zaterdag

Een luxe, ietwat decadente lunch op zaterdag is altijd een goed idee. Vandaag staat er een heel bijzonder broodje kroket op het menu: een afgebakken desembol die belegd wordt met zuurkool, een Black Angus kroket en rozemarijn-mosterdmayonaise.

Zondag

Omdat het herfstvakantie is, sluit ik de week af met een knaller van een taart. Deze dubbele chocoladetaart met sinaasappel heb ik al lang niet meer gemaakt. Het wordt hoog tijd, vinden jullie ook niet?

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer