Francesca’s Familie Weekmenu #193

Dag Sinterklaasje! Zo, hij is weer weg 😉 Alhoewel…wij vieren morgen nog Sinterklaas met de hele familie en de dag daarna ga ik gelijk de kerstboom versieren. Ik heb zo’n zin in de kerstdagen inmiddels, en jullie? Ik moet alleen wel écht even rustig aan doen met eten de komende …

Dag Sinterklaasje! Zo, hij is weer weg 😉 Alhoewel…wij vieren morgen nog Sinterklaas met de hele familie en de dag daarna ga ik gelijk de kerstboom versieren. Ik heb zo’n zin in de kerstdagen inmiddels, en jullie?

Ik moet alleen wel écht even rustig aan doen met eten de komende 2 weken, want na alle kerstmenu’s en -taarten ontdekte ik dat er 2 kilo bij is gekomen die niet meer weg willen deze maand. Dus ik ga maar weer balansen deze week, maar dan wel met heerlijk comfort food. Want ook daar heb ik behoefte aan in deze laatste maand van het jaar. Ondanks mijn halve sabbatical heb ik het toch heel druk gehad (en nog steeds) dus misschien moeten we maar gewoon concluderen dat mijn plan een beetje mislukt is, haha. Niet helemaal, want ik ben wel veel meer thuis nu en dat vind ik enorm fijn. Maar ik kan gewoon niet stilzitten dus als ik dan tijd over heb, verzin ik direct een nieuw plan om mee te starten of ik ga eindelijk dingen oppakken die al jaren op de to-do lijst staan. Zoals de zolder opruimen bijvoorbeeld. Wat wel enorm opruimt in mijn hoofd, dat wel! Ach, het liep allemaal anders, maar ik ben wel blij met hoe het nu gaat. En dan is het ook goed.

Geniet van de gerechten uit dit nieuwe weekmenu, eet lekker!

Maandag

Ik begin de week weer met een curry, maar dan nu een met aubergine, kidneybonen en tomaat. En zonder pit, dus geschikt voor jong en oud.

Dinsdag

Lang geleden dat ik deze heb gegeten, terwijl ze zo lekker zijn. Deze Oosterse vispakketjes met groenten maak je heel makkelijk in de oven. Serveer er een (zoete) aardappelpuree bij en eventueel nog een salade.

Woensdag

Over comfort food gesproken! Zalig is deze rode linzensoep met kip en ook nog zeer voedzaam. De restjes zijn de volgende dag heerlijk als lunch.

Donderdag

Binnen no-time maak je deze gewokte groenten met noedels, soja en gehakte pinda’s. Zo krijg je lekker veel groenten binnen en ook nog extra vezels, omdat ik volkoren rijstnoedels gebruikte in dit gerecht. En goed nieuws, zelfs mijn kleine jongens vonden dit heerlijk.

Vrijdag

Van deze saus van stoofvlees, balsamico en rozemarijn ga je echt heel blij worden! Ik combineerde ‘m met pasta en Parmigiano en bleef opscheppen. Tip: maak extra saus en vries deze in.

Zaterdag

Ik hou dus enorm van sardientjes. Vers gegrild van de barbecue, maar ook uit blik. Daar maak ik dan deze sardines in tomatensaus met een beetje pit mee. En dat smaakt heerlijk op een broodje.

Zondag

Zullen we vandaag maar vast iets testen voor de kerst? Deze feestelijke brownie cupcakes zijn ontzettend makkelijk om te maken en door ze mooi te versieren worden het echt showstoppers op tafel. Wie gaat ze maken?

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)