Francesca’s Familie Weekmenu #198

Het is vakantie bij ons! En deze week zitten we met ons gezin, en de rest van de familie, op een vakantiepark in Zeeland. Volgens de voorspellingen wordt het prachtig mooi weer en ik kan niet wachten. Lekker zwemmen, uitwaaien, chillen en eten natuurlijk. En dan zit je in het …

Het is vakantie bij ons! En deze week zitten we met ons gezin, en de rest van de familie, op een vakantiepark in Zeeland. Volgens de voorspellingen wordt het prachtig mooi weer en ik kan niet wachten. Lekker zwemmen, uitwaaien, chillen en eten natuurlijk. En dan zit je in het mooie Zeeland goed, ik hou echt van deze provincie.

Ons weekje weg inspireerde me tot dit bijzonder weekmenu. Want wat eet je nou als je een week in een vakantiehuisje zit? Ik maakte een gevarieerd, lekker en vooral heel makkelijk weekmenu met gerechten die je allemaal prima in zo’n huisje kunt maken. Alvast een tip: bedenk vooraf wat je allemaal gaat maken en neem in ieder geval een krat met alle houdbare producten mee. Vaak heb je alle zaken zoals olie, azijn, zout, specerijen, pasta, bonen, conserven, rijst en noedels gewoon in je voorraadkast staan. Dat scheelt geld en tijd als je dat vast meeneemt. We nemen ook vaak voor de eerste dagen alle versproducten mee zodat we niet gelijk boodschappen hoeven te doen. En ook dat scheelt weer geld. Wel krijg ik er dan altijd gratis en voor niets een zuchtende Mr. bij die vindt dat we veel te veel meenemen. Maar als we eenmaal aangekomen zijn, is hij toch wel blij met een gevulde koelkast met lekkers 😉

Geniet van de vakantieweek, mits je niet vorige week al vakantie had, en eet lekker!

Maandag

Mijn grote favoriet voor thuis én op vakantie! Deze gnocchi met verse pesto, cherrytomaten, mozzarella en Parmigiano is echt zalig. Maak de pesto vast thuis en neem deze in een goed afgesloten potje mee.

Duurzame tip: Heb je pesto, cherrytomaten, rucola en Parmigiano over? Daar kun je de volgende dag een heerlijk broodje van maken. Of maak eens Italiaanse scrambled eggs voor het ontbijt. De pesto, cherrytomaten en Parmigiano gaan dan gewoon door de eieren en dat serveer je met rucola.

Dinsdag

Super makkelijk om te maken en heerlijk voor het hele gezin: kipburgers met gebakken aardappels, roergebakken spinazie en een simpele salade. Heb je weinig koekenpannen in je huisje? Rooster dan de aardappels in de oven. Vergeet ook niet om bakpapier en aluminiumfolie in te pakken thuis, altijd handig voor dit soort acties.

Duurzame tip: Rauwkost van de salade over? Die eet je de volgende dag als lunch.

Woensdag

Van parelcouscous kun je heerlijke salades maken, zoals deze met gebakken worstjes, aubergine en paprika. De kans is zeer aanwezig dat je geen grillpan in je huisje hebt, gebruik dan gewoon een koekenpan. Werkt ook prima.

Donderdag

Heerlijk gerecht dat je makkelijk in één pan kunt bereiden is deze kikkererwtencurry. Serveer met rijst of naan.

Duurzame tip: Eet de restjes de volgende dag als lunch in een pitabroodje met wat rauwkost.

Vrijdag

Yes, deze Surinaamse kip hebben wij ook bij ons hoor! Thuis hebben we de kip al in de Surinaamse marinade gelegd en vandaag bakken we de kip af in de oven. Het vervoeren van de kip deden we goed afgedekt in een koeltast met extra koelelementen, zodat de kip niet kon bederven en in het huisje ging de schaal gelijk de koelkast in.

En daar eten we natuurlijk Surinaamse nasi bij! Tip: maak extra zodat je er de volgende dag ook van kunt eten.

Zaterdag

Lekkere lunch voor het weekend, of in ons geval zelfs het ontbijt: maak eens afbakbroodjes met gebakken sardines en salade. En waarschijnlijk heb je wel wat nasi en kip over van gisteren, dat kun je dan ’s avonds nog eten.

Zondag

Op de laatste dag van onze vakantie plannen we geen eten, want dan eten we alle restjes op zodat we niets hoeven weg te gooien. Een lekker stukje bananenbrood gaat er dan ook wel in. Die kun je thuis al bakken van overrijpe bananen en daarna in plakken invriezen. Ideaal om mee te nemen naar een vakantiehuisje. Heb je bananen over in de vakantie, dan kun je ook gewoon in je huisje een vers bananenbrood bakken. Vergeet daarvoor niet om je cakeblik in te pakken.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer