Francesca’s Familie Weekmenu #33

Zo, ik ga even een weekmenu voor jullie maken. Tussen de verhuisdozen en zonder overzicht van mijn recepten. Alles uit het blote hoofdje dus vandaag. Wordt het wel een spontaan weekmenu van en jullie zijn ervan verzekerd dat alleen de allerlekkerste gerechten in het menu zijn gekomen, want die zitten …

Zo, ik ga even een weekmenu voor jullie maken. Tussen de verhuisdozen en zonder overzicht van mijn recepten. Alles uit het blote hoofdje dus vandaag. Wordt het wel een spontaan weekmenu van en jullie zijn ervan verzekerd dat alleen de allerlekkerste gerechten in het menu zijn gekomen, want die zitten natuurlijk ‘top of mind’, duhuh 😉

Maandag

Iets vegetarisch en ik heb zin in groen. Bijvoorbeeld deze bizar lekkere pasta met daslookpesto en doperwten. Daslook is weer in het seizoen en deze groene bladgroente (het lijkt op uit de kluiten gewassen gras) is qua smaak een kruising tussen knoflook, ui en bieslook. Erg bijzonder! Als je die daslook nou niet kunt vinden (je koopt het niet bij de supermarkt) dan mag je ‘m van mij ook vervangen rucola met een beetje bieslook en een teentje knoflook erdoor. Da’s ook lekker.

Francesca-Kookt_orecchiette-met-daslook-pesto-en-doperwten_1_uitgelicht-680x450

Dinsdag

Een lekkere salade met garnalen en verse groenten. Dan kun je kiezen voor deze top maaltijdsalade met slechte foto of deze easy salade met onder andere taugé en garnalen.

Salade-met-garnalen_Thaise-basilicum_1a

Woensdag

Een hutspotje in de lente kan prima. Vooral deze wok hutspot met wortel, gehaktballetjes en sojasaus. Daar likken kinderen veelal hun vingers bij af.

Wok-hutspot-met-gehaktballetjes_1-680x4501

Donderdag

Vorige week is officieel het aspergeseizoen van start gegaan dus haal die witte rakkers maar weer in huis! Wat denk je van deze frittata met witte asperges en pesto? Kun je gelijk die pesto van maandag die je over hebt opmaken.

Frittata-met-asperges-en-pesto_uitgelicht_1-680x450

Vrijdag

De vrijdag plannen we voortaan in voor het ultieme comfort food. Voorheen noemde ik dat ‘snacken’, maar ik heb steeds meer moeite met dat woord. Want wat houdt het precies in? Ik vind patat van zoete aardappel, gefrituurde gamba’s en wortels met homemade hummus ook snacken. Ik ben gestopt met de discussie met mezelf en ‘we’ hebben besloten dat ‘comfort food’ veel beter bij ‘ons’ past. Langzaam aan word ik ook een beetje schizofreen, ik weet het. Het ultieme comfort food voor vandaag zijn deze broodjes met sloppy joe van kip.

Sloppy-Joe-met-kip_1

Zaterdag

Iets bakken vandaag dan maar? Ik heb zin in citroenkoekjes, maar daar staat het recept nog niet van op de blog (note to self, maak die dingen) dus wat denk je van chocolade kokoskoekjes? Inmiddels heb ik ook geen zin meer in koekjes, ik wil gewoon iets met citroen. Nou weet je wat, dit overzicht met recepten waar citroen in de hoofdrol staat gaat jullie vast verder helpen.

Chocolade-kokos-koekjes2-640x4502

Zondag

Aangezien ik net in Vietnam ben geweest, wil ik het weekmenu in stijl afsluiten. Met deze sizzling Vietnamese biefstukpuntjes met een Vietnamese salade. Een geweldig gerecht! Hopelijk gaat deze korte trip mij inspireren tot meer Vietnamees lekkers voor op de blog. Ik heb in ieder geval veel geproefd en goed opgelet op alle plekken waar we hebben gegeten.

Sizzling-Vietnamese-biefstukpuntjes-640x450

Joe, dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)