Francesca’s Familie Weekmenu #40

Ik zit heerlijk in het zonnetje te typen deze ochtend, nadat ik 12 uur heb geslapen. Dat had ik wel nodig na afgelopen week! Wat een geweldige week was het met als climax de 12 uur opsluiting in een hokje voor Free a Girl. Geweldig om mee te maken, intens en megatrots op het resultaat van ons team. We gaan met ons Zoetermeerse team zeker € 30.000 ophalen voor het goede doel en dat is waanzinnig. Maar goed, jullie komen hier niet voor het goede doel, maar voor het weekmenu. Dus laat ik het daar maar over hebben 🙂 Deze week weer bomvol lekkers en gevarieerd. Geniet ervan!

Maandag

Ik ben weer helemaal van de salades de laatste tijd en daar beginnen we dit weekmenu ook mee. Deze salade met gegrilde paprika en houmous is een een feestje. Kies er zelf voor of je de gegrilde paprika en houmous zelf maakt of dat je gaat voor de makkelijke uitvoering.

Salade-met-gegrilde-paprika-en-houmous_1

Dinsdag

Als er iets is een zonnig gerecht is, is het deze spaghetti al limone met gegrilde grote garnalen wel.

Francesca-Kookt_spaghetti-al-limone_garnalen_1_uitgelicht1

Woensdag

Kinderen kunnen meer eten dan je denkt. Maak bijvoorbeeld eens deze gevulde puntpaprika’s met bloemkoolcurry en couscous. Onze kleuter wordt er heel gelukkig van.

Gevulde-rode-paprika-met-bloemkool-curry-en-couscous_1

Donderdag

Kip in een pannetje met voorjaarsgroenten. Dit gerecht is echt geweldig! De kip en de groenten die overblijven kun je de volgende dag meenemen als lunch naar kantoor.

kip-in-een-pannetje-met-voorjaarsgroenten-1-680x450

Vrijdag

Mijn Surinaamse nasi blijft een van de meest populaire gerechten op de blog. Maar de foto die erbij stond was echt te erg. Afgelopen week heb ik daar maar wat aan gedaan. Goed moment om ‘m vandaag weer in het weekmenu te plaatsen.

surinaamse-nasi-1-680x450

Zaterdag

Laten we hopen dat de zon blijft schijnen en we de barbecue weer kunnen aansteken. Sausjes voor bij het vlees maak ik het liefste zelf. Deze barbecuesaus is een van onze grote favorieten.

Zelfgemaakte-barbecuesaus-680x450

Zondag

In Frankrijk maakte ik deze tarte tatin. Heerlijk met een bolletje ijs of met crème fraîche.

tarte-tatin-2-680x450

Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Koop 'm nu in de pre-sale zonder verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Francesca’s Familie Weekmenu #40”

  1. Hoi Francesca,
    Ben ik net lekker jouw recept voor couscoussalade aan het maken, breng ik hem op smaak met olijfolie die als datum heeft eind maart 2015. Normaal let ik hier heel goed op.
    Maar nou ben ik altijd snel in dingen niet meer gebruiken of weggooien als de datum verlopen is en nu weet ik dat andere mensen hier anders mee omgaan. Wat zou jij doen? Kan olijfolie van paar maanden over datum nog?

    Daniela Reemnet

    Ps. Beleef veel plezier aan je recepten.

    1. Vroeger lette ik enorm op de houdbaarheidsdata, tegenwoordig niet meer. Die data zijn namelijk meer een voorzorg en bij lang houdbare producten vaak volledig niet representatief. Ik ga tegenwoordig op mijn zicht en reuk af 🙂 Als het er nog goed uitziet en het ruikt nog goed dan is het prima. En olijfolie kun je echt enorm lang bewaren.