Francesca’s Familie Weekmenu #50

Nog maar 2 edities na dit weekmenu en dan heb ik jullie een jaar lang voorzien van weekmenu’s. Wauw, wat een tijd. Dat moeten we vieren! Ik moet echt op mijn tong bijten terwijl ik dit typ om niet te vertellen wat voor tofs we daarvoor aan het maken zijn. Maar ik doe het (nog) niet. Op de dag dat ik het 52ste weekmenu publiceer ga ik het onthullen. Maak maar wel vast een plekje vrij aan de muur, in de keuken bijvoorbeeld. Voor nu, eet lekker!

Maandag

Maak deze Chinese tomatensoep vast op zondag en je kunt maandagavond gelijk aanschuiven. Serveer met stukken brood om mee te dippen.

Chinese-tomatensoep_1-680x450

Dinsdag

Ik ontdekte deze salade met farro en gerookte makreel onlangs en was gelijk verkocht. Zo gemaakt, voedzaam en erg lekker.

salade-met-farro-en-gerookte-makreel-1-680x450

Woensdag

Een bolognaisesaus alleen met vlees maken? Nee hoor, dat kan ook heel goed vegetarisch. Bijvoorbeeld met bonen. Hier worden kinderen (en volwassenen) erg blij van.

bonen-bolognaise-1-680x450

Donderdag

Deze kip uit de oven met citroen, knoflook en zoete aardappel is al een oudje op de blog. Maar daarom niet minder fijn. Het recept is gebaseerd op een langzame garing in de oven. Maar voor doordeweeks kun je daar ook een snelle variant van maken. Doe alle ingredienten tegelijkertijd in het bakblik en zet deze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden. Zet daarna de temperatuur terug naar 200 graden en bak nog circa 35-40 minuten totdat de kip gaar is en een goudbruin korstje heeft.

Citroen-knoflook-kip-met-zoete-aardappel-640x450

Vrijdag

Lekker snacken vandaag met deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt en nachos.

Mexicaanse-ovenschotel_2

Zaterdag

Ik kwam deze eton mess met chocolade en rood fruit tegen en moest dit recept nog een keer met jullie delen. Maak ‘m in dit seizoen met bramen en chocolade, verrukkelijk.

Eton-mess-met-chocolade-en-rood-fruit_1-680x450

Zondag

Zondagochtend is pannenkoekenochtend. Bij ons thuis in ieder geval. Je kunt een pannenkoek ook heel goed in de oven bereiden.

Pannenkoek-uit-de-oven_2-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categoriën: Weekmenu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Francesca’s Familie Weekmenu #50”

  1. Hi fransesca heerlijk al die recepten van jou. Ik heb er al diverse gemaakt. Ik woon in Amsterdam en in de oude stad dus een walhalla aan bijzondere winkeltjes. Maar ik wilde zo graag de farro met makreel maken. Ik ben al in een paar Italiaanse deli winkels geweest. Maar Ze hebben geen farro. Heb je een suggestie waar ik dat zou kunnen krijgen? Thxxx

  2. Hoi, ik heb ook lang gezocht naar een lekker recept voor Chinese tomatensoep. Nooit was hij zo lekker zoet. Ik kwam de tip tegen om er appelmoes bij te doen en dat is echt heel lekker. De soep wordt er ook een beetje romiger van