Francesca’s Familie Weekmenu #74

Mijn idee was om er deze week een Oostenrijks menu van te maken. Ik ga namelijk morgen een weekje skiën in Oostenrijk en dat leek me wel toepasselijk. Wat blijkt nu, bevatten de afgelopen weekmenu’s van Francesca al flink wat Oostenrijkse gerechten…zoals bijvoorbeeld de gepaneerde schnitzel en de Kaiserschmarrn. Ik …

Mijn idee was om er deze week een Oostenrijks menu van te maken. Ik ga namelijk morgen een weekje skiën in Oostenrijk en dat leek me wel toepasselijk. Wat blijkt nu, bevatten de afgelopen weekmenu’s van Francesca al flink wat Oostenrijkse gerechten…zoals bijvoorbeeld de gepaneerde schnitzel en de Kaiserschmarrn. Ik wil jullie natuurlijk niet overspoelen met mijn enthousiasme voor Oostenrijk, dus ik heb thema maar even aangepast. De gerechten van het weekmenu deze week passen vooral bij de sfeer op wintersport. En als je het mij vraagt is die ontspannen, gezellig, sportief en na een dag volop verse sneeuw en zon hoort daar heel veel comfort food bij. Eet lekker!

Maandag

Om de week heerlijk ontspannen te beginnen, een ovenpasta die je in 1 schaal maakt! Extra aanrader voor de kaasliefhebbers onder ons…

vegetarische-ovenpasta-3

Dinsdag

Ik vind taco’s op de een of andere manier heel gezellig eten. Waarschijnlijk doordat het nooit lukt om ze zonder te knoeien op te eten, wat vaak voor grappige taferelen zorgt. Ben benieuwd of het jullie wel lukt met de vis taco’s van deze week.

vis-taco-s-met-avocado-1-680x450

Woensdag

De basis voor kip kerrie hoef je echt niet uit een pakje of potje te halen. Deze kip kerrie met ananas maak je heel makkelijk zelf is heerlijk voor het hele gezin.

Kip-kerrie-met-ananas_1

Donderdag

Als je de hele dag aan het skiën bent, wil je natuurlijk voldoende voedingsstoffen binnen krijgen zodat je vol energie blijft zitten voor de volgende dag! Deze zilvervliesrijstsalade met tonijn en geroosterde paprika gaat daar zeker bij helpen.

lassie-zilvervliesrijstsalade-met-tonijn-en-geroosterde-paprika-11-680x450

Vrijdag

In Italië kun je ook skiën er daar is de sfeer (bijna) net zo goed. Deze Italiaanse hamburger zou het goed doen tussen de middag op de piste, maar na een dag hard werken verdien je ‘m net zo goed.

italiaanse-hamburger-1-680x450

Zaterdag

Niets lekkerder dan op een koude dag een warme pan met draadjesvlees onder ogen te komen. Dit draadjesvlees zonder poespas zet je na de lunch op het vuur zodat je er ‘savonds heerlijk van kunt genieten!

Draadjesvlees-zonder-poespas_1-680x450

Zondag

In Oostenrijk zal ik vast een apfelstrudel proberen, of misschien wel twee… Een gerecht dat de apfelstrudel zeker evenaart is wat mij betreft deze appelbollen met salted caramel. Serveer ze met lobbig geklopte room of vanille ijs met extra warme karamelsaus en je waant je even op vakantie.

Appelbollen-met-salted-caramel_13-680x450

Zo, de wintersport ambiance zit er na deze gerechten vast een beetje in. Ik hoop dat jullie allemaal net zo gaan genieten van al dit sfeervolle eten zoals ik ook zeker weten ga doen!

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)