Francesca’s familie weekmenu #88

De week is weer voorbij gevlogen, het voelt alsof ik gisteren nog het weekmenu van vorige week schreef. Waarschijnlijk ligt het aan mij hoor, want ik vind de zomer ook al zo snel voorbij vliegen. Waarschijnlijk omdat er in de zomer zo veel leuke dingen te doen zijn, je bent …

De week is weer voorbij gevlogen, het voelt alsof ik gisteren nog het weekmenu van vorige week schreef. Waarschijnlijk ligt het aan mij hoor, want ik vind de zomer ook al zo snel voorbij vliegen. Waarschijnlijk omdat er in de zomer zo veel leuke dingen te doen zijn, je bent dan toch actiever dan in de winter.

Wat ik ook zo grappig vind om te zien is hoe mensen dit wel heel serieus nemen en last hebben van ‘de zon schijnt dus we moeten nu alle dingen die je nu kunt doen direct doen’. Ze moeten naar het strand, picknicken, barbecuen, bootje varen, naar een pretpark en dat het liefst allemaal tegelijkertijd. Zomerstress noem ik het maar even. Lieve mensen geniet van ieder moment en wees lief voor jezelf, of de zon nu schijnt of niet. Deze week een veelzijdig en gemakkelijk menu, hoef je daar in ieder geval niet over te stressen.

Maandag

Bloemkoolcurry_1-680x450

Bloemkool vind ik toch zo’n fijne groente. Je kunt er super veel mee en daarom verveelt de bloemkool niet snel. Deze easy bloemkoolcurry vind ik top voor de maandag.

Dinsdag

pastaslade-met-tonijn-sardines-en-tomaat-1-680x450

Deze koude pastasalade met tonijn, sardines en tomaat is ook heel geschikt voor op de camping. Simpel, zo gemaakt en heel lekker. Past perfect in deze week.

Woensdag

Biefstuk-met-groene-salsa-en-zoete-aardappelfriet_1

Als je me ergens blij mee kan maken is het wel met biefstuk met groene salsa en zoete aardappelfriet. Soms hoef je echt niet ingewikkeld te doen om heerlijk te genieten, en dat mag ook best gewoon op een doordeweekse dag.

Donderdag

hollandse-vissoep-1

Een goede vissoep vind ik zó lekker, het is ook echt een soep die heel goed past in de zomer. Van deze Hollandse vissoep ga ik zeker weten optimaal genieten.

Vrijdag

Kip-met-sinaasappel-en-ras-el-hanout1-680x450

In deze stressloze week kan een ultiem comfort food gerecht natuurlijk niet ontbreken. Wat mij betreft voldoet deze kip met sinaasappel en ras el hanout daar zeker aan.

Zaterdag

vegetarische-tropische-hotdogs-van-de-bbq-3-680x450

Mocht je dan toch die drang hebben om te barbecuen met mooi weer, dan zijn deze tropische vegetarische hotdogs van de BBQ eens wat anders en super zomers.

Zondag

Vijgen-frangipane_1-680x450

Wat ik zou fijn vind aan bakken is dat het een ontspannende bezigheid is. Het duurt vaak wat langer maar het is wel fijn om even niet te hoeven rennen en vliegen van de ene pan naar de andere. Deze vijgentaart met frangipane zie ik dan ook zeker wel zitten.

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer