Francesca’s Familie Weekmenu #98

Bij ons is het herfstvakantie! Heerlijk, ik ben er wel even aan toe. Zo’n weekje zonder iedere dag vroeg opstaan, school, sportclubjes en andere verplichtingen kan soms zo lekker zijn. Wij nemen het er helemaal van, want we gaan nog een weekje naar Portugal voordat mijn buik echt ontploft. Chillen, …

Bij ons is het herfstvakantie! Heerlijk, ik ben er wel even aan toe. Zo’n weekje zonder iedere dag vroeg opstaan, school, sportclubjes en andere verplichtingen kan soms zo lekker zijn. Wij nemen het er helemaal van, want we gaan nog een weekje naar Portugal voordat mijn buik echt ontploft. Chillen, eten en genieten met mijn mannen is het enige wat ik volgende week wil doen. Gaan jullie nog iets leuks doen in de herfstvakantie? In ieder geval heb ik een lekker weekmenu voor jullie klaar staan, is dat vast geregeld.

Maandag

We beginnen de week goed met een van de nieuwe recepten uit de Eetkalender 2017 en dat is deze gepofte aardappel met bonen en spinazie.

gepofte_zoete_aardappel_met_bonen_en_spinazie_1

Dinsdag

Nou kan het met ketjap in een gerecht niet heel snel fout gaan. Zeker niet als je deze kip ketjap met garnalen en rijst maakt.

kip-ketjap-met-garnalen-1

Woensdag

Een herfstig bordje pasta op het menu vanavond, namelijk met romanesco, worst en room. Daar worden kinderen ook heel blij van.

pasta-met-romanesco-runderworst-en-room-1

Donderdag

Deze dikke groentesoep met ras el hanout ligt misschien niet heel erg voor de hand, maar is wel erg lekker. Maak een flinke pan vol zodat je er ook mee kunt lunchen. Lekker in combinatie met naanbrood en hummus.

dikke-groentesoep-met-ras-el-hanout-lr

Vrijdag

Comfort food waar mijn Mr. erg blij van wordt. Sterker nog, het is zijn recept! Wie wil er vandaag een burger met kerrie, oude kaas en piccalilly?

old-amsterdam-burgers-4-682x1024

Zaterdag

Heb je weleens zelf vanille vla gemaakt? Probeer het eens, je bent zo klaar en het smaakt vooral lauwwarm heerlijk. Pas op dat je ‘m niet te lang doorkookt, want dan word de vla te dik.

zelf-vanille-vla-maken_1-001

Zondag

We blijven een beetje in de Marokkaanse sferen met de ras el hanout, want vandaag heb ik de zoete lams tajine met rozijnen en amandelen op het menu gezet. Ontzettend makkelijk om te maken, je hebt er alleen een beetje tijd voor nodig. Ideaal recept voor de zondag dus!

spice_trail-ras-el-hanout-3

spice_trail-ras-el-hanout-3spice_trail-ras-el-hanout-3Bewaren

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden. Liefs, Francesca

Bewaren

Bewaren

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)