Francesca’s Weekmenu #215 – Vol krachtige smaken

Ik had zin in een kruidig en smaakvol menu deze week en dat is meer dan gelukt! Alle gerechten kenmerken zich door het gebruik van intense specerijen, verse kruiden of Aziatische smaakmakers. Denk aan curry madras in de naanpizza’s, gerookt paprikapoeder in de pasta met garnalen, gember en komijn in …

Ik had zin in een kruidig en smaakvol menu deze week en dat is meer dan gelukt! Alle gerechten kenmerken zich door het gebruik van intense specerijen, verse kruiden of Aziatische smaakmakers. Denk aan curry madras in de naanpizza’s, gerookt paprikapoeder in de pasta met garnalen, gember en komijn in de rode linzensoep en oestersaus en sojasaus in de Vietnamese biefstukpuntjes. Op zondag staat de smaak van citroen centraal in de citroen-maanzaadcake. Eet lekker!

Maandag

Een van mijn favoriete splinternieuwe recepten uit de Eetkalender 2020 is deze naanpizza met broccoli, kikkererwten en hummus. De broccoli en kikkererwten worden geroosterd in de oven met curry madras specerijen en de hummus en koriander geven de finishing touch.

Dinsdag

Heerlijk is deze fusilli pasta met garnalen en avocado. Het gerookt paprikapoeder geeft diepgang aan de smaak. Voeg gerust meer toe als je dat lekker vindt en gebruik chilipoeder voor meer pit.

Woensdag

Ik gooi er gewoon een lekkere soep in, aangezien het weerbericht veel regen voorspelt… dan word je vanzelf weer gelukkig van deze rode linzensoep met kip. In ieder geval een beetje gelukkig ;-). De combinatie van ui, knoflook, gember en komijn is de basis van deze smaakvolle soep.

Donderdag

Oh, wat ben ik dol op deze rijst uit de oven van Ottolenghi met gekonfijte tomaten. Er gaat een enorme berg koriander, tijm, sjalotten en knoflook in en dat is weergaloos lekker.

Vrijdag

Voor deze vietnamese biefstukpuntjes gebruik je oestersaus, vissaus, sesamolie en sjalot. Dat kan bijna niet fout gaan natuurlijk qua smaak! Serveer er gestoomde of gebakken Chinese broccoli bij. Ook lekker met noedels.

Zaterdag

Yum, dit weekend lunchen we met zelfgemaakte pita’s kip gyros en tzatziki! In het recept vertel ik je precies hoe je zelf de gyroskruiden maakt.

Zondag

Het toetje van de week is de citroen-maanzaadcake van Rutger die ik onlangs voor het eerst maakte. Wat een smeuïge citroen smaakbom, echt een aanrader. En heel makkelijk om te maken.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)