Francesca’s Weekmenu #223 – Bomvol herfstgroenten

Zo rond eind oktober ben ik echt helemaal om en eet ik vrijwel alleen nog maar herfstgroenten. En dat is zeker geen straf! Ik ben dol op groenten als pastinaak, pompoen, knolselderij, spruitjes en kool. Dat inspireerde me tot dit nieuwe weekmenu, wat bomvol herfstgroenten zit. Met zelfs een zoete …

Zo rond eind oktober ben ik echt helemaal om en eet ik vrijwel alleen nog maar herfstgroenten. En dat is zeker geen straf! Ik ben dol op groenten als pastinaak, pompoen, knolselderij, spruitjes en kool. Dat inspireerde me tot dit nieuwe weekmenu, wat bomvol herfstgroenten zit. Met zelfs een zoete verrassing met pompoen op de zondag. Geniet ervan en eet lekker!

Maandag

We beginnen deze week met een vegetarisch gerecht waar herfstgroenten zoals pompoen, pastinaak, (fles)pompoen en winterpeen in zijn verwerkt. De oven doet al het werk, deze bakt zelfs de ricotta met kruiden en dat is echt een smaakverrassing.

Duurzame tip: De restjes van dit gerecht zijn de volgende dag perfect als lunch. Snijd de groenten in stukjes en meng ze eventueel met wat sla en noten.

Dinsdag

Een van mijn favoriete pastagerechten voor de herfst is deze pasta met knolselderij van Antonio Carluccio. Kinderen zijn hier ook dol op!

Woensdag

Iedere week maak ik wel een pan soep. Deze broccoli-pastinaaksoep met gerookte kip is heerlijk voor dit seizoen. Ik serveerde er gegratineerde broodjes met paddenstoelen bij, hoe je deze maakt vertel ik ook in het recept.

Duurzame tip: Voor deze soep gebruik je ook de stronk van de broccoli. Deze kun je namelijk perfect mee koken. De stronk kun je trouwens ook perfect fijnmalen voor broccolirijst. En stel dat je een keer alleen de roosjes nodig hebt voor een gerecht, dan vries je de stronk gewoon in. Voor een moment waarop je een keer soep gaat maken, bijvoorbeeld.

Donderdag

Korma is een stoofgerecht uit India, en met het basisrecept kun je een geweldig lekkere vegetarische versie maken. Zoals deze korma met spruitjes, aardappel, winterpeen en cashewnoten. Bomvol herfstgroenten én smaak!

Duurzame tip: Kliekjes over? Deze kun je perfect per portie invriezen.

Vrijdag

Ik vind witlof echt fantastisch, behalve als deze gekookt wordt… Maar geef het rauw, gegrild of geroosterd aan me en ik word er heel blij van. Zoals in deze gegrilde witlof met ahornsiroop en sinaasappel, een feest voor de smaakpapillen. Serveer er geroosterde aardappelen en een stukje vlees bij of gekookte aardappelen met gestoofde witvis in bouillon of witte wijn.

Zaterdag

Het weekend is bij ons thuis gereserveerd voor stoofgerechten. Zoals hachee bijvoorbeeld! Heerlijk in combinatie met rode kool stamppot. Als dit gerecht niet past bij de herfst :-).

Duurzame tip: Heb je een kliekje over? Roerbak de volgende dag dan eens de rode kool stamppot met een beetje saus van de hachee en voeg op het laatst het vlees toe. De hachee kun je trouwens ook goed invriezen.

Zondag

Ik eindig de week met een zoete verrassing met pompoen. Ik maakte ooit deze pompoenmousse en dat was echt een feest! Ieder jaar maak ik ‘m weer en dit toetje verveelt nooit.

Meer zoet met pompoen? Maak dan eens deze havermout met pompoen of pompoenbrownies met gekarameliseerde pecannoten.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt en #herfstgroenten. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer