Francesca’s Weekmenu #234 – Verwarmende gerechten

Door het onstuimige winterweer heb ik veel behoefte aan verwarmende gerechten. Oké, echt koud is het niet buiten. Maar de stormen zorgen er wel voor dat ik mezelf wil opsluiten binnen met een kom soep of een bord curry. Daarom heb ik deze keer voor het weekmenu gekozen voor gerechten waar je warm van raakt, letterlijk én figuurlijk. Van heerlijke Thaise kokos-garnalensoep, stamppot met chipolata worstjes en roerbakgroenten, Indiase dahl tot zelfgebakken Zeeuwse bolussen. Eet lekker!

Ik heb ook nog een nieuwtje voor jullie, want vanaf deze week is het ook mogelijk om je in te schrijven voor de wekelijkse e-mailnieuwsbrief met het weekmenu! Wil je deze iedere keer als eerste in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan snel hier in, dit is uiteraard helemaal gratis en je kunt je altijd weer uitschrijven.

Maandag

Van gnocchi word ik altijd warm, maar het is ook geen geheim meer dat ik er dol op ben. Deze keer combineerde ik ze met een saus van broccoli en ricotta. En als topping gaat er een mengsel over van roergebakken boerenkool met panko (Japans broodkruim) en Parmezaanze kaas. Smullen, ook voor de kids!

Duurzame tip: Voor dit recept gebruik je ook de stronken van de broccoli waardoor je niets hoeft weg te gooien. Heb je weleens stronken van broccoli over? Vries deze dan in. Je kunt ze nog perfect gebruiken voor soepen of stamppotten.

 

Dinsdag

Deze Thaise kokos-garnalensoep is heel makkelijk om te maken en rijk van smaak. Heb je grote eters in huis, verdubbel dan het recept of voeg nog wat rijstnoedels en extra groenten aan de soep toe.

Duurzame tip: Ik hoop dat je restjes hebt, want deze soep leent zich er perfect voor om in te vriezen en smaakt ook heerlijk als lunch.

Woensdag

Wat een feest was deze stamppot! Ik maakte ‘m met aardappel, peterselie en Parmezaanse kaas en serveerde daar Hollandse roerbakgroenten en stukjes chipolataworst bij.

Duurzame tip: Deze stamppot maakte ik met producten die bijna tegen de houdbaarheidsdatum aan zaten en combineerde ik met kliekjes die ik nog in de koelkast vond. Een van de beste tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Donderdag

Oh wat hou ik toch van dahl. Deze maak je met rode splitlinzen en pompoen en is heerlijk romig, zacht, kruidig én verwarmend. Lekker met (zelfgebakken) naan erbij en kinderen vinden het vaak ook zalig.

Duurzame tip: In het recept staat een handje koriander vermeld als ingrediënt. De koriander die je overhoudt kun je fijnhakken en in een afgesloten bakje invriezen. Ideaal voor stoofschotels, Aziatische roerbakgerechten en soepen.

Vrijdag

Comfort food dag vandaag! Daar word ik altijd warm van ;-). Deze keer staat er roergebakken bief met bimi en noedels op het menu.

Eetkalender 2020, nu met 5 euro korting!

Wil je in 2020 iedere week zo’n heerlijk weekmenu in je keuken hebben hangen? Bestel dan de Eetkalender 2020 in mijn shop! De laatste exemplaren van de kalender zijn nu te bestellen voor € 15,95 (in plaats van € 20,95). Op = Op!

Zaterdag

Een heerlijk hapje voor het weekend is deze hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten. Lekker als lunch, voor bij de borrel, maar ook als avondmaaltijd bij een kop soep of met een salade.

Duurzame tip: Een galette is perfect voor het verwerken van restjes groenten, vlees, vis, noten, kruiden en kaas. Combineer, breng op smaak, vul en bak in de oven. Gewoon uitproberen en je komt tot de lekkerste combinaties, en heel soms mislukt het. Maar dat is ook koken ;-).

Zondag

Jaaa, we gaan Zeeuwse bolussen bakken vandaag! Veel makkelijker om zelf te maken dan je wellicht zou denken. En ze zijn zó lekker!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's
Categoriën: Weekmenu
Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *