Francesca’s Weekmenu #241 – Pasen en zonnige dagen

Het ging niet zo lekker met mijn planning de afgelopen dagen, waardoor ik niet toegekomen was aan het maken van mijn weekmenu. Maar hé, ik doe net als alle anderen mijn best om werk en privé aan elkaar te knopen in deze bizarre tijden. En als het niet lukt, dan …

Het ging niet zo lekker met mijn planning de afgelopen dagen, waardoor ik niet toegekomen was aan het maken van mijn weekmenu. Maar hé, ik doe net als alle anderen mijn best om werk en privé aan elkaar te knopen in deze bizarre tijden. En als het niet lukt, dan lukt het niet. Heel langzaam kom ik in die modus van berusting en dat helpt enorm bij het vinden van rust in mezelf. Ik hoop dat jij dat ook kunt vinden.

Maar goed er was dus geen weekmenu, maar daar heb ik een briljante oplossing voor gevonden. Ik heb gewoon een weekmenu voor 1,5 week gemaakt. Inclusief Pasen en de week erna. Ben ik gelijk even voorzien en jullie ook. Dat is nou omdenken waar je blij van wordt. In dit weekmenu vind je onder andere lekkere barbecue gerechten, een heerlijke biefstuksalade, mijn banana cream pie en andere gerechten voor Pasen, recepten met Hollandse asperges, vegetarische enchiladas met pompoen en paneer, een authentieke lasagne uit de Veneto en mijn favoriete poke bowl.

Eet lekker, hou je sterk, blijf thuis met het Paasweekend en denk om je gezondheid ♥ Liefs, Francesca

Woensdag

Ik begin dit reuze weekmenu met mijn biefstuksalade met babyspinazie en citrusdressing. De biefstuk kun je eventueel door ieder andere steak vervangen en deze kun je natuurlijk ook bereiden op de barbecue.

Donderdag

Als de zon gaat schijnen, maak ik heel graag dit gerecht. Gnocchi met zelfgemaakte pesto, cherrytomaten, mozzarella en rucola. Een zonnige smaakbom op je bord.

Vrijdag

Wij hebben afgelopen week al een aantal keren onze barbecue aangestoken en dat zal nog veel vaker gaan gebeuren de komende dagen, gok ik zo. Voor deze vrijdag heb ik 2 Tex Mex barbecuegerechten voor jullie geselecteerd: limoen-koriandergarnalen en gevulde zoete aardappels. De andere recepten uit dit artikel zijn trouwens ook niet mis.

Zaterdag

Een mooie dag om te starten met de voorbereidingen voor Pasen. Wat denk je van deze banana cream pie met chocoladebodem en Italiaanse meringue topping. Het is even een klusje, maar het grootste deel kun je al een dag eerder voorbereiden.

Zondag

Afgelopen week heb ik al een uitgebreid artikel geschreven met 45 paasrecepten voor als je alleen, met z’n tweeën of met je gezin Pasen viert. Hier vind je alle paasinspiratie.

Maandag

Op Tweede Paasdag zet ik de Hollandse asperges in het zonnetje. En de aspergeboeren hebben onze hulp hard nodig. Dus koop het witte goud en maak er iets lekkers mee. Zoals deze aspergesoep bijvoorbeeld of maak er flammkuchen mee. Kijk hier voor al mijn aspergerecepten (zowel met witte als groene asperges).

Dinsdag

Vandaag plan ik een balansdag in na alle heerlijkheden die we met Pasen hebben gegeten. Deze salade met kikkererwten, knoflook en tonijn is dan zeer welkom.

Woensdag

Mijn kinderen maak ik thuis echt blij als ik enchiladas voor ze maak. Dus die staan vandaag op het menu! Een vegetarische variant deze keer, met pompoen en bonen. Een van de gerechten waarmee ik de komende tijd als Groentecoach van HAK zal laten zien hoe je heel makkelijk groenten en peulvruchten kunt toevoegen aan gerechten waar het hele gezin van geniet. Een samenwerking waar ik trots op ben .

Donderdag

Hou je van vurig, dan word je zeker blij van deze groene curry met kip, wortel en doperwten. Eet je met kleine kinderen, vervang de groene currypasta dan door een mildere variant zoals gele currypasta. Begin met 1 eetlepel en voeg naar smaak meer toe.

Vrijdag

Heerlijk comfort food vandaag op het menu en dat is deze Italiaanse pasticcio, oftewel de lasagne uit de Veneto. Het is even een klusje, maar daar hebben we nu alle tijd voor. Porties die je over hebt, kun je perfect invriezen.

Zaterdag

Laten we hopen dat de zon nog steeds zo lekker schijnt dit weekend. En dan is het een mooi moment om zelf een poké bowl te maken. Als lunch of lichte avondmaaltijd. Deze is gevuld met zalm, avocado en komkommer.

Zondag

Ik eindig de week met een van mijn favoriete cakes van afgelopen jaar. Een frisse aardbeiencake met citroen en zure room. Ja, ik weet dat het aardbeienseizoen nog niet officieel is geopend, maar stiekem heb ik hier zo’n zin in. En een beetje lief zijn voor jezelf mag nu best.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)