Francesca’s Weekmenu #269 – Laatste week van 2020

Terwijl ik normaal altijd heel erg uitkijk naar het nieuwe jaar heb ik dat deze keer minder. Ja, ik hoop met heel mijn hart dat we in 2021 weer enigszins terug kunnen naar hoe het was, maar ik weet ook dat het nog wel even gaat duren. En dat valt …

Terwijl ik normaal altijd heel erg uitkijk naar het nieuwe jaar heb ik dat deze keer minder. Ja, ik hoop met heel mijn hart dat we in 2021 weer enigszins terug kunnen naar hoe het was, maar ik weet ook dat het nog wel even gaat duren. En dat valt me nu na de kerstdagen zwaarder dan normaal. Maar ik blijf positief en ga ervoor! Gelukkig mag ik de hele dag bezig zijn met lekker eten en dat helpt. Ik heb dan ook al geweldige plannen voor het nieuwe jaar en ga veel positiviteit met jullie delen! Maar daarover later meer.

Eerst die laatste week van het jaar waarvoor ik een mooi weekmenu heb gemaakt met gevarieerde gerechten en veel comfort food, want daar heb ik nog steeds behoefte aan. Denk aan tagliatelle met paddenstoelen en gegrilde kip, zelfgemaakte Zuid-Afrikaanse bobotie, een heerlijke pan met goulash, bouillabaisse, hapjes en oliebollen voor Oudejaarsavond, een Tex Mex gerecht van mijn eigen kind voor Nieuwsjaarsdag en kippensoep en zelfgemaakte granola voor het weekend.

Geniet van mijn laatste weekmenu van dit jaar. Fijne jaarwisseling en ik wens iedereen een positief nieuw jaar toe. Waarin we, op den duur, weer mogen knuffelen en in ons hart beseffen dat niets in het leven zeker is. Ik hoop echt dat 2021 een nieuwe start aankondigt voor een leven waarin we meer bewust zijn van elkaar, de waarde van ons leven en de aarde waarop we leven. Liefs, Francesca

Maandag

Ik begin de week met een heerlijk bordje tagliatelle met paddenstoelen, gegrilde kip en roomsaus.

Dinsdag

Dit vind ik nou echt een leuk gerecht voor deze laatste week van het jaar: Zuid-Afrikaanse bobotie. Maar dan deze keer vegetarisch, met een combinatie van vegetarisch gehakt en linzen. Zo lekker.

Woensdag

Er staat zelfgemaakte goulash op het menu vandaag! Die ook erg lekker is voor Oudejaarsavond trouwens, zeker als je ‘m een dag eerder hebt gemaakt :-).

Donderdag

Ik weet nog niet precies wat wij gaan eten op Oudejaarsavond. Misschien halen we een borrelplank af bij een van onze favoriete horecazaken. En als ik ga koken, dan maak ik mijn bouillabaisse! Zo’n feestelijke maaltijdsoep vind ik perfect passen op een avond als deze.

Lekkere hapjes maken voor Oud en Nieuw waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan? Hier vind je een paar hele lekkere.

Wil je nog oliebollen bakken dit jaar? Hier vind je al mijn recepten ervoor, ik heb ze in alle soorten en maten ;-).

Meer inspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten voor Oud en Nieuw.

Vrijdag

Het nieuwe jaar beginnen we met een recept van mijn eigen kind. Jessey bedacht deze combinatie van enchiladas en loaded nachos afgelopen jaar tijdens de eerste lockdown en het was een geniale combi.

Zaterdag

Ik ga weer lekker soep eten dit weekend! En deze keer heb ik gekozen voor een zelfgemaakte kippensoep met nootmuskaat en foelie. Hier kun je meerdere dagen van eten of je vriest porties in voor later.

Zondag

Vanaf morgen begint het gewone leven weer. Nou ja, een soort van ;-). Wat ik zeker weer ga doen, zoals ieder jaar, is wat meer balans aanbrengen in mijn voeding. En dat betekent ook weer teruggaan naar bewuste ontbijtjes in de ochtend. In plaats van dikke plakken kerststol met gezouten roomboter, haha. Mijn zelfgemaakte granola helpt daar altijd goed bij. Heerlijk voor door de kwark of yoghurt met wat vers fruit erbij.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer