Francesca’s Weekmenu #275 – Goed voor ‘t hele gezin

Wat goed voor jou is om te eten, vinden de kinderen soms helemaal níet goed om te eten. Ik weet er alles van ;-). Ondanks dat ik kinderen heb die best veel eten, gaan ze ook muiten als ik ze te veel gezonde opties achter elkaar voorschotel. Behalve als ik …

Wat goed voor jou is om te eten, vinden de kinderen soms helemaal níet goed om te eten. Ik weet er alles van ;-). Ondanks dat ik kinderen heb die best veel eten, gaan ze ook muiten als ik ze te veel gezonde opties achter elkaar voorschotel. Behalve als ik het verpak in hele lekkere gerechten, die stiekem best gezond zijn, maar er niet zo uitzien. Deze week heb ik een weekmenu samengesteld met dit soort gerechten waar mijn kinderen dol op zijn en die goed zijn voor het hele gezin.

Het zijn geen gerechten waarin de groenten verstopt zijn, mocht je daarnaar zoeken. Heel eerlijk, zo kook ik niet meer voor mijn kids. Ik heb in de loop der jaren mijn tactiek gewijzigd en ben met heel veel smaak voor ze gaan koken. Zo hoef ik bijvoorbeeld thuis echt niet met gekookte broccoli of bloemkool aan te komen (gelukkig, want dat vind ik zelf ook niet te eten). Maar als ik bloemkool rooster in de oven met olie, specerijen en een snufje zout dan gaat de hele bakplaat met groenten op. Toevallig had ik daar laatst een goed gesprek over met iemand waarin ik ook aangaf dat we soms vergeten dat kinderen (hoe klein ze ook zijn) bijzonder veel (meer dan volwassenen) smaakpapillen hebben. En als eten smakeloos of papperig is, proeven zij dat nog beter dan wij. Smaakontwikkeling begint al op hele jonge leeftijd en de liefde voor lekker eten ook. Uitzonderingen daargelaten, uiteraard ;-).

Tijd voor het nieuwe weekmenu! Waarin we onder andere gestoofde broccoli met krieltjes, een kidsproof pasta met zalm en doperwten, gevulde courgette, kipshoarma salade en een stamppot met zoete aardappel en venkel eten. In het weekend staat mijn Tex Mex lasagne op het menu (daar wordt iedereen blij van!) en maken we zelf snickers. Eet lekker!

Maandag

Dit is echt een super simpel recept en heerlijk om de week mee te beginnen: gestoofde broccoli met tomaat en krieltjes. De broccoli roerbak je en wordt daarna gestoofd met een tomatensaus. En dat serveer je weer met gekookte krieltjes. Voor de liefhebbers kun je nog wat worst toevoegen, maar het is niet eens echt nodig.

Dinsdag

Lang leve pasta bij kinderen! In dit gerecht heb ik volkoren pasta gecombineerd met lekker veel groenten, warmgerookte zalm en een romige saus.

Woensdag

Gevulde courgette is altijd een succes hier in huis. In deze versie vulde ik de courgette met couscous, doperwten en feta. Maar je kunt er alle kanten mee op qua groenten. Geplukte kip is hier trouwens ook erg lekker bij.

Donderdag

Vandaag gaan we salade eten met de kids! Maar dan wel een salade met zelfgemaakte kipshoarma, een ‘knoflooksaus’ en ‘chips’. In de salade zit lekker veel rauwkost zoals komkommer, paprika en tomaat.

Vrijdag

Het echte comfort food heb ik deze week verplaatst naar de zaterdag, maar vandaag staat er toch ook al een bordje comfort op het menu. Namelijk een stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum. Venkel is niet altijd een makkelijke groente voor kinderen, maar doordat deze nu gekookt en gestampt is met de aardappels wordt de smaak mooi geblend. De stamppot wordt extra romig door de toevoeging van mozzarella.

Zaterdag

Jaaa, we eten Tex Mex lasagne vandaag! Iedereen wordt blij hiervan, beloofd ;-).

Zondag

Super leuk, en makkelijk, om te maken zijn deze zelfgemaakte snickers. Je bewaart de snickers daarna in de vriezer waardoor je de komende week (of weken) nog een lekker tussendoortje in huis hebt.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer