Francesca’s Weekmenu #286 – Heerlijk buiten eten

Hallo zon, wat word ik blij van je! Afgelopen weekend was ik een beetje ziekig, maar onder andere door de zon knapte ik heel snel weer op. Daarom is mijn weekmenu ook wat later deze week, ik was even niet met werk bezig. Maar dat maak ik vandaag goed met …

Hallo zon, wat word ik blij van je! Afgelopen weekend was ik een beetje ziekig, maar onder andere door de zon knapte ik heel snel weer op. Daarom is mijn weekmenu ook wat later deze week, ik was even niet met werk bezig. Maar dat maak ik vandaag goed met een weekmenu gevulde met heerlijke gerechten die je buiten kunt eten.

Zo vind je courgette spaghetti met walnootpesto, kabeljauw met citrus-basilicumsaus, een kipshoarmasalade, salade met avocado, ei en sriracha en twee soorten Griekse souvlaki in het menu. Zowel eentje met lamsvlees als een vegetarische variant, allebei super lekker! In het weekend gaan we lekker borrelen met crostini’s met Boursin, gegrilde nectarine en garnalen en op zondag eten we mijn kruidige crumble met rabarber en aardbeien als toetje. Misschien wel na de barbecue? Eet lekker!

Wil je meer inspiratie voor barbecue recepten? Neem dan ook eens hier een kijkje.

Maandag

Er gaat niets boven een bord ‘echte’ spaghetti, maar ik wissel ook graag af met spaghetti gemaakt van courgette. Zeker aan het begin van de week, vooral in combinatie met de heerlijke walnootpesto.

Dinsdag

Hoe zonnig wil je het hebben op je bord? Vandaag staat deze kabeljauw met citrus-basilicumsaus en groene asperges op het menu.

Woensdag

Dit blijft wel een van mijn favorieten hoor! Deze salade maak je met zelfgemaakte kipshoarma en serveer je met een knoflook-yoghurtdressing en pitachips.

Donderdag

Als de zon goed schijnt, eet ik heel graag salades. Daarom deze week nog een salade in het menu en vandaag doen we het rustig aan met een salade met avocado, ei en sriracha. Super simpel om te maken en lekker voedzaam.

Vrijdag

Mooie dag om de barbecue aan te steken! Deze lam souvlaki is om te zoenen zo lekker. Maar ook mijn vegetarische souvlaki is waanzinnig lekker. Beide recepten vind je hier. Wil je je Griekse barbecue aankleden met bijgerechten, check dan ook dit artikel even.

Zaterdag

Ga je dit weekend lekker buiten borrelen? Maak dan deze zalige crostini’s met Boursin, gegrilde nectarine en garnalen. Smullen!

Zondag

Ohh, wat was deze kruidige crumble met rabarber en aardbeien een feest om te eten. Vooral in combinatie met de zelfgemaakte custard waarvoor je ook het recept vindt in dit artikel.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)